News Flash:

POLITISTII AU FOST ALATURI DE ELEVI IN ZIUA INTERNATIONALA A NON-VIOLENTEI IN SCOALA-FOTO

2 Februarie 2015
6521 Vizualizari | 0 Comentarii
unnamed
In saptamana care a trecut politisti din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii s-au intalnit cu elevii la Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu”, Liceul Teoretic „Emil Racovita”, dar si la Biblioteca Judeteana „Nicolae Milescu Spatarul”, in cadrul unei activitati organizate de reprezentanti ai bibliotecii, cu ocazia Zilei Internationale a Non-violentei in scoala, sarbatorita in multe tari pe data de 30 ianuarie. La aceasta activitate au participat elevi de la Liceul cu Program Sportiv si de la Colegiul Economic „Anghel Rugina” din municipiul Vaslui, sub indrumarea doamnei profesor Danu Doina.

Politistii, ca de fiecare data la intalnirile cu tinerii, au dezbatut aspecte atat de raspundere penala si contraventionala, cat si probleme frecvente cu care se pot confrunta tinerii in societatea noastra: traficul de fiinte umane, consumul de substante interzise, violenta in randul tinerilor.

Activitatea de la Biblioteca Judeteana „Nicolae Milescu Spatarul”,  moderata de bibliotecar Luciana Macovei a constituit un prilej de discutie atat la nivel teoretic despre formele de manifestare ale violentei in scoala, dar si despre cazuri si situatii concrete cu care elevii se pot intalni zi de zi.

Elevii au inteles ca violenta este un fenomen cu care se pot intalni frecvent atat in scoala si in afara acesteia, dar in fata caruia nu trebuie nici sa cedeze, nici sa raspunda cu aceeasi moneda, dar  nici sa fie indiferenti si lipsiti de reactie.
Elevii pot tine cont de cateva de cateva recomandari menite sa le sporeasca gradul de siguranta atunci cand se afla in unitatile de invatamant:
  • Anturajul poate constitui un factor favorizant in comiterea unor fapte prevazute si pedepsite de lege daca nu stiti sa va alegeti prietenii.
  • Pentru a evita implicarea voastra in savarsirea unor fapte care contravin legii, este bine sa stiti urmatoarele :
  • nu legati prietenii cu persoane care manifesta un comportament deviant;
  •  fiti prudenti privind propunerile din partea colegilor mai mari pentru a nu va influenta sa comiteti infractiuni sau sa deveniti victimele acestora;
  •  amplificarea unor agresiuni verbale vor duce intotdeauna la violente si vor avea urmari regretabile;
  •  in orice situatie nu dati frau manifestarilor vulgare si sentimentelor de ura, gelozie, invidie, lauda. Procedand astfel nu se va isca un conflict;
  •  comunicati conducerii unitatilor de invatamant sau profesorilor problemele cu care va confruntati sau pe care le observati ca le au colegii pentru a veni in intampinarea acestora si a gasi o rezolvare legala.

Galerie Foto

ghugyuyt
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0848 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029221 (s)