sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Politistii barladeni au retinut 4 minori care au savarsit mai multe infractiuni

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii bârlădeni au reținut 4 minori, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de tâlhărie și tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, furt calificat și lovire sau alte violențe, comise în municipiul Bârlad.

Polițiștii  Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au probat activitatea infracțională a 4 minori, cu vârste de 14 și 15 ani, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de tâlhărie și tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, furt calificat și lovire sau alte violențe.

 În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit că, în perioada 25 mai – 12 iulie 2021, minorii bănuiți de comiterea infracțiunilor ar fi deposedat, prin violență sau amenințări, mai multe persoane, de sume de bani sau bunuri de valoare pe care acestea le aveau asupra lor. Două dintre persoanele vătămate ale unei infracțiuni de tâlhărie calificată, minori în vârstă de 15 ani, ar fi fost lipsite de libertate și agresate fizic după comiterea infracțiunii.

Alte două persoane vătămate, tineri în vârstă de 18 ani, din Bârlad, au suferite vătămări corporale ce totalizează 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, după ce au fost agresate ca urmare a savârșirii unei infracțiuni de tâlhărie calificată.

Totodată, aceștia sunt bănuiți că ar fi pătruns în interiorul unui autovehicul parcat pe str. Republicii, din municipiul Bârlad, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

 

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunilor cercetate este estimat la peste 6.000 lei.

În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de ieri, 13 iulie a.c., poliţiştii bârlădeni i-au reținut pe cei 4 minori, pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, 14 iulie 2021, aceștia urmează a fi prezentați Judecătoriei Bârlad, cu propunerea luării măsurii arestării preventive. 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate.      

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img