joi, 28 martie, 2024

Politistii de frontiera vasluieni au fost alaturi de 70 familii defavorizate din 21 de localitati de pe valea Prutului-FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Sarbatoarea Craciunului, timp al bucuriei si al solidaritatii, este o ocazie pentru fiecare dintre noi sa cugetam mai atent la destinele umane. Spiritul Sarbatorii Nasterii Domnului ne apropie de copii si de cei aflati in nevoie, care trebuie ajutati sa descopere sensul autentic al comunitatii si al generozitatii umane. Cum viata nu a fost la fel de generoasa pentru toti, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi nu au putut ramane indiferenti, nici in acest an, la problemele unor familii, mai putin norocoase, din zona de competenta.

In acest sens, in Zilele Craciunului, politistii de frontiera vasluieni au fost alaturi de 70 familii defavorizate din 21 de localitati de pe valea Prutului, oferindu-le daruri constand in produse alimentare (alimente de baza) si nealimentare (articole de imbracaminte si incaltaminte) in valoare totala de aproximativ 3.000 lei.

Toate cadourile au fost procurate cu sprijinul financiar al Asociatiei Umanitare Frontiera Husi, dar si prin contributia benevola, dar substantiala, a politistilor de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi.

Crudul adevar este ca multi dintre cei aproximativ 180 de copii l-au vazut pentru prima data pe Mos Craciun, de la care au primit dulciuri, sucuri, bomboane, prajituri, legume, fructe, produse alimentare de baza dar si imbracaminte, incaltaminte si jucarii.

    „Am oprit in localitatea de frontiera Focsa, langa doi copii, frate si sora de 8 ani, respectiv, 6 ani, sa ne interesam de o familie. Era frig afara, iar copiii, dezbracati, strangeau gunoiul in curte. Le-am dat cadouri si hainute si i-am intrebat daca a mai venit Mos Craciun pe la ei. Atunci am vazut cei mai frumosi ochisori albastri in lacrimi, iar fetita, neputand sa raspunda, a dat din cap ca nu. Dureros…dar cat de adevarat…”a spus subcomisar de politie Ursan Marius, seful Sectorului Politiei de Frontiera Husi, care s-a ocupat personal de organizarea si desfasurarea acestei activitati.

    Intalnire incarcata de emotie au avut si politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui, in data de 21 decembrie a.c., in localitatea Padureni, unde au vizitat Centrul de Zi „Prietenia”.

 Infiintat prin Programul Phare CBC 2004-2006, centrul gazduieste 30 de copii, cu varste cuprinse intre 3 ani si 14 ani, provenind din familii defavorizate, cu precadere monoparentale, de pe raza comunei Padureni. Scopul centrului este prevenirea abandonului scolar prin oferirea de ajutor material (o masa calda, spatii pentru studiu amenajate la cele mai inalte standarde europene) si ajutor profesionist in intocmirea temelor pentru acasa, oferit de voluntari, cadre didactice inimoase din municipiul Husi.
Aici, politistii de frontiera, alaturi de reprezentanti ai Unitatii Militare 01776 Husi au fost mesagerii lui Mos Craciun si au oferit micutilor daruri, constand in obiecte de imbracaminte si incaltaminte.

Copiii, vizibil incantati si emotionati,  nu au ramas mai prejos si au oferit un adevarat spectacol musafirilor, colindandu – i, recitand poezii specifice sezonului si oferindu-le  suveniruri confectionate de ei insisi.

Este al doilea an consecutiv cand echipa de oina din cadrul Asociatiei Sportive Frontiera Vaslui sprijina material o familie aflata in nevoie din localitatea de frontiera Dranceni, oferind celor doi adulti si celor patru copii minori cadouri constand in  produse alimentare de baza dar si imbracaminte si jucarii, in valoare de aproximativ 1.000 lei.

“In Ajunul Craciunului si politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au primit colindatori. Dupa ce ne-au incantat sufletele colindatorii au fost rasplatiti cu nuci, mere si colacei. Si pentru ca a fost un an plin de rezultate, iar copiii lucratorilor au fost cuminti,ne-a vizitat si Mos Craciun, care a oferit cadouri.”declara Lazar Denis

    In preajma Sfintelor sarbatori prilejuite de Nasterea Domnului, in fiecare an, politistii de frontiera au desfasurat astfel de actiuni, au promis de fiecare data ca vor reveni si s-au tinut de cuvant.

La cumpana dintre ani, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi transmit tuturor crestinilor sincere urari de sanatate, liniste sufleteasca si viata indelungata alaturi de cei dragi. Sarbatori fericite!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img