marți, 19 martie, 2024

Politistii din Republica Moldova in patrula prin judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, se află în implementare proiectul PATROL – Dezvoltarea conceptului de patrulare comună de poliție a drumurilor din zona de frontieră dintre Republica Moldova și România (2SOFT/4.3/167), în cadrul căruia instituția noastră are calitatea de partener, iar Inspectoratul Național de Securitate Publică al Inspectoratului General al Poliției Republicii Moldova este lider de proiect.

Proiectul PATROL este finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI), și vizează dezvoltarea conceptului de patrulare comună a drumurilor publice din zona de frontieră dintre Republica Moldova – România.

De asemenea, printre obiectivele proiectului se numără și creșterea  gradului de siguranță rutieră pe drumurile din zona transfrontalieră, îmbunătăţirea cunoștințelor și competenţelor poliţiştilor rutieri în domeniul prevenirii contravențiilor și diminuarea numărului de accidente rutiere din această zonă cu 5%.

În vederea organizării activităților de patrulare comună ce se vor desfășura în orașele Vaslui și Huși, respectiv Hâncești, Cahul și Ungheni (din Republica Moldova), la data de 6 ianuarie a.c., la Chișinău, a fost semnat un Acord de cooperare între Inspectoratul Național de Securitate Publică și Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, acest acord reprezentând un pas esențial în ceea ce privește întărirea capacității forțelor rutiere ale celor două instituții și consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România.

Activitățile de patrulare comună au caracter preventiv, iar, în cadrul echipelor comune de patrulare organizate în baza acordului de cooperare semnat, polițiștii Inspectoratului Național de Securitate Publică vor avea, pe teritoriul țării noastre,  rolul de observatori, urmând ca polițiștii Serviciului Rutier al I.P.J. Vaslui să îndeplinească același rol, când vor patrula pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, în contextul cooperării polițienești dintre I.N.S.P. și I.P.J. Vaslui,  activitățile de patrulare comună prevăzute în cadrul proiectului PATROL au scopul de a preveni săvârșirea de contravenții la regimul siguranței rutiere și de a combate comiterea altor ilegalități care afectează climatul de siguranță din zona de frontieră România – Republica Moldova.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img