vineri, 29 martie, 2024

POLITISTII I.P.J. VASLUI – CASTIGATORI LA UNIFIGHT 2016

Distribuie:

Publicat:

Saptamana trecuta, in municipiul Bacau, s-a desfasurat Campionatul Ministerului Afacerilor Interne de lupte full contact – Unifight 2016, unde politistii vasluieni au castigat trei medalii.

In perioada 18-22 aprilie, la Centrul de Afaceri si Expozitii “Mircea Cancicov” din municipiul Bacau s-a desfasurat Campionatului de UNIFIGHT al Ministerului Afacerilor Interne, editia 2016.
Competitia a adunat la start peste 90 de participanti din cadrul structurilor de politie, jandarmerie, situatii de urgenta si politie de frontiera. Concurentii s-au intrecut pe categorii de greutate, la stilurile de lupta light contact si full contact.
Prima zi a competitiei a fost rezervata stilului de lupta light contact, iar in cea de-a doua zi s-a desfasurat competitia full-contact.
Concurentii, fete si baieti, au intrat pe traseu si in ring pe categorii de greutate de la 60 kg la +100 kg.
Pe cea mai inalta treapta a podiumului s-au aflat de 9 ori reprezentantii Politiei Romane, de 5 ori reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, de 4 ori reprezentanti ai Politiei de Frontiera, urmati de un reprezentant al Jandarmeriei Romane.

Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui a fost reprezentat de doi politisti din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, care s-au intors cu o medalie de aur si doua de bronz.
Pentru a treia oara, agentul sef adjunct Huzum Petronel a devenit campion national la categoria 100 kg.
Agent sef adjunct Panzaru Ionut Sebastian a obtinut doua locuri III, la categoria 80 kg,  la stilurile de lupta light contact si full contact.

    Unifight reprezinta un sistem sportiv care se caracterizeaza prin manifestarea complexa a tuturor calitatilor fizice ale practicantilor acestui sport.
    Sistemul cuprinde doua etape consecutive, bazate pe intrecerea fizica:
• prima etapa, eliminatorie, consta in parcurgerea pistei cu obstacole si proba de tir;
• a doua etapa consta in lupta corp la corp pe ring, la un minut dupa parcurgerea primei probe. In confruntarea din ring se pot folosi orice fel de tehnici: judo, kickboxing, box, karate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img