vineri, 19 aprilie, 2024

Politistii rutieri barladeni au intalnit in trafic un „sofer” care nu avea permis desi se afla la volan

Distribuie:

Publicat:

    Vineri, 17 noiembrie 2022, ora 22:13, polițiștii Biroului Rutier Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe  strada Mihai Eminescu din municipiul Bârlad, județul Vaslui, au depistat un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr de 20 de ani, care a provocat un  eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

            Șoferul autoturismului a înmânat polițiștilor rutieri un permis de conducere, asupra căruia exista suspiciunea de a fi fals.

              Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.                                                   În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost negativ.

   Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de ”conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere”, ”falsul material în înscrisuri oficiale” și “uzul de fals”.

 

 

 

 

Extras Codul Penal

 

  Articolul  336

 

             Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1)  Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

 

 Articolul  335

 

         Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

 

  Articolul  320

 

                                     Falsul material în înscrisuri oficiale

 

(1) Falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

 

 

 

  Articolul  323

Uzul de fals

 

 

     Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la trei luni  la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.  

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img