News Flash:

Politistii rutieri din toata Romania "au intrat in paine"! Timp de patru zile a plouat cu mii de amenzi

29 Iulie 2017
942 Vizualizari | 0 Comentarii
amenda
Politia Romana desfasoara la nivel national actiunea "Truck & Bus", pentru prevenirea accidentelor rutiere produse de soferii care efectueaza transport de persoane si marfa, in patru zile fiind verificate 12.500 de autovehicule si aplicate 5.000 de amenzi.

Potrivit unui comunicat al IGPR, in perioada 24 - 30 iulie, Directia Rutiera a Politiei Romane coordoneaza, la nivel national, o actiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, in special, din cauza nerespectarii normelor rutiere de conducatorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane si marfa.

Activitatile de control se desfasoara simultan in toate statele membre ale UE, conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

In primele patru zile ale actiunii, politistii au verificat aproape 12.500 de autovehicule si au aplicat aproape 5.000 de sanctiuni contraventionale.

Pe parcursul actiunii, politistii urmaresc si depistarea si sanctionarea persoanelor care efectueaza transport de persoane cu autoturisme cu pana la noua locuri, fara respectarea legislatiei in vigoare.

In primele patru zile ale actiunii, respectiv in perioada 24 - 27 iulie, politistii au verificat 12.449 de autovehicule, dintre care 4.886 de autovehicule destinate transportului de persoane si 7.563 de autovehicule destinate transportului de marfa.

In urma controalelor, politistii au aplicat 2.644 de sanctiuni contraventionale, dintre care 1.604 conducatorilor de autovehicule de transport de persoane si 1.040 celor care efectuau transport de marfa.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 242 de sanctiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteza, cinci pentru conducerea vehiculelor sub influenta alcoolului, 442 pentru neutilizarea centurilor de siguranta sau a dispozitivelor de retentie, 13 pentru functionarea necorespunzatoare a aparatului tahograf si opt pentru utilizarea incorecta a acestuia.

De asemenea, au fost aplicate 18 sanctiuni pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihna, 103 pentru defectiuni tehnice, 33 pentru depasirea masei total maxima autorizata a vehiculului, 111 pentru lipsa unor documente ale conducatorilor de vehicule, 47 referitor la lipsa unor documente ale vehiculului si 43 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport. Au fost dispuse si 14 imobilizari ale autovehiculelor, pentru defectiuni tehnice.

Transportatorilor de marfuri, politistii le-au aplicat 404 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea regimului legal de viteza, opt pentru conducerea vehiculelor sub influenta alcoolului, 902 pentru neutilizarea centurilor de siguranta sau a dispozitivelor de retentie, 108 pentru functionarea necorespunzatoare a aparatului tahograf si 37 pentru interventii neautorizate asupra acestora si 59 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihna.

De asemenea, 300 de sanctiuni au fost aplicate pentru defectiuni tehnice, 25 pentru depasirea limitei maxime admise a greutatii in cazul vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 12,5 tone, 41 pentru depasirea limitei maxime admise a greutatii in cazul vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12,5 tone si 42 pentru fixarea necorespunzatoare a marfurilor.

Totodata, politistii au aplicat transportatorilor de marfuri 204 sanctiuni pentru lipsa unor documente ale conducatorilor de vehicule, 126 pentru la lipsa unor documente ale vehiculului, 28 referitor la lipsa unor documente ale operatorilor de transport si patru pentru nerespectarea normelor privind transportul marfurilor periculoase.

In 37 de cazuri in care transportul se desfasura in mod ilegal (lipsa documentelor de autorizare), politistii au dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor

igpr prevenirea accidentelor tispol sanctiuni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1501 (s) | 23 queries | Mysql time :0.058097 (s)