sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Politistii vaslueini au retinut 2 barbati banuiti de comiterea unei infractiuni de furt calificat

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Iana au documentat și probat activitatea infracțională a doi bărbați, din localitate Rugăria, comuna Voinești, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Iana au documentat și probat activitatea infracțională a doi bărbați, în vărstă de 22, respectiv 18 ani, din localitatea Rugăria, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în data de 03/04 iulie 2022, bărbații cercetați ar fi pătruns, fără drept, prin escaladarea gardului, în curtea locuinței persoanelor vătămate, un bărbat în vârstă de 86 de ani și o femeie în vârstă de 74 de ani, din localitatea Rugăria, iar ulterior, prin forțarea unei ferestre, ar fi pătruns în locuința acestora, de unde ar fi sustras suma de 20.400 de lei.

Prejudiciul creat în urma săvârșirii infracțiuni a fost recuperat în proporție de 80 %.

În cursul zilei de marti, 05 iulie 2022, ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat față de cei doi bărbați măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Astăzi, 06 iulie 2022, aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.  

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbaților.      

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img