marți, 19 martie, 2024

Politistii vasluieni au actionat cu efective marite

Distribuie:

Publicat:

Peste 45 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui și 9 polițiști locali au acționat noaptea trecută, pe raza județului Vaslui, pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor participanților la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare, precum și pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În noaptea de 19 / 20 septembrie a.c., intervalul orar 20.00 – 02.00, peste 45 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale și polițiști locali, au desfășurat o acţiune pe raza municipiului Vaslui și a comunelor arondate Secțiilor 1 și 2 Poliție Rurală Vaslui, o acțiune cu efective mărite.
Activitatea polițienească a vizat asigurarea unui climat de siguranță civică corespunzător prin depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor participanților la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare, precum și pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale, în special a celor săvârșite cu violență.  
Prin desfășurarea acțiunii s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a polițiștilor, în vederea prevenirii activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc în zonele cu risc criminogen ridicat.  
Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate peste 380 de persoane si controlate peste 210 vehicule și mopede.

De asemenea, polițiștii au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, dintre care 48 pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) și 23 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.
Ca măsură complementară, au fost reținute 9 permise de conducere (8 pentru conducere sub influența alcoolului și unul pentru nerespectarea semnalelor și indicațiilor polițistului rutier) și ridicate 4 certificate de înmatriculare.
Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de peste 40.000 de lei.
Totodată, s-a constatat și săvârșirea a 4 infracțiuni la regimul rutier, respectiv ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
     
    De asemenea, a fost depistat un bărbat în vârstă de 25 de ani, din municipiul Vaslui, pe numele căruia era emis un mandat de aducere, acesta fiind cercetat pentru săvârșirii mai multor infracțiuni de violență în familie și încălcarea prevederilor ordinului de protecție emis împotriva sa de către Judecătoria Vaslui. Faptele penale pentru care este cercetat bărbatul au fost săvârșite împotriva bunicilor săi.
    Ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat, față de bărbat,  măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea emiterii unei măsuri preventive.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img