vineri, 29 martie, 2024

Politistii vasluieni au actionat cu efective marite

Distribuie:

Publicat:

Peste 60 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui au acționat în perioada 19/21 noiembrie 2021, pe raza județului Vaslui, pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor participanților la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare.

Activitățile au fost derulate atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte de către polițiști din cadrul structurilor de ordine publică și poliție rutieră, sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui pe zonele de competență ale Secțiilor de Poliție Rurală nr. 2 (Vaslui), 3 (Bârlad), 4 (Huși), 5 (Murgeni) și 6 (Negrești), Serviciului Rutier Vaslui pe drumul european E581 și drumurile naționale și de către Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Vaslui pe zona sa de competență.

Activitățile polițienești au vizat asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea faptelor cu violenţă în mediul rural, verificarea respectării prevederilor legale referitoare la paza bunurilor, protecția persoanelor, prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţă, de și din auto, de animale și de material lemnos, supravegherea traficului rutier, respectiv prevenirea / limitarea răspândirii noului coronavirus.

Prin desfășurarea acțiunii, s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a polițiștilor, în vederea prevenirii activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc în zonele cu risc criminogen ridicat.  

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate peste 460 de persoane si controlate peste 470 vehicule și mopede. Au fost verificate peste 60 de societăți comerciale și 5 de agenți de pază.

De asemenea, polițiștii au aplicat 284 de sancțiuni contravenționale, dintre care 268 pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) și 16 pentru abateri prevăzute de alte acte normative. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de peste 138.000 de lei.

Ca măsură complementară, au fost reținute 48 permise de conducere și ridicate 16 certificate de înmatriculare.

Totodată, s-a constatat și săvârșirea a 7 infracțiuni dintre care 5 la regimul rutier, respectiv ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”(3) și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” (2).

    

Exemplificăm:

 

În data de 20 noiembrie a.c., ora 15:50, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul comunal DC 27A, din localitatea Benești, comuna Tanacu, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 51 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau  altor substanțe”.

 

           ***

 

În data de 20 noiembrie a.c., ora 17:30, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ciprian Porumbescu, din municipiul Huși au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 39 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Huși în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau  altor substanțe”.

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img