vineri, 29 martie, 2024

Polonia anunță noi restricţii pentru a răspunde la revenirea în forţă a epidemiei

Distribuie:

Publicat:

Polonia a anunţat marţi noi restricţii pentru a răspunde la revenirea în forţă a epidemiei de COVID-19, cu limite mai stricte în restaurante, hoteluri, transport şi biserici, precum şi închiderea discotecilor şi a cluburilor, începând cu 15 decembrie, relatează AFP.

Noile limite au fost stabilite la 30% din capacitatea unităţilor deschise publicului, faţă de 50% în prezent, dar cu posibilitatea depăşirii acestei cote pentru nevaccinaţi în condiţiile în care există dovada că s-a verificat permisul COVID.

În transportul public, limita va fi 75% din capacitate. Cluburile şi discotecile se vor închide.

Persoanele (din afara zonei Schengen) care sosesc în Polonia vor fi obligate să se testeze pentru COVID cu 24 de ore înainte de a intra în ţară.

Ministerul Sănătăţii a anunţat un ''consens strâns'' în cadrul partidului populist la putere pentru a impune vaccinarea obligatorie pentru medici, profesori şi membri ai serviciilor în uniformă, începând cu 1 martie.

În plus, o nouă lege în pregătire ar trebui să le permită şefilor de companii să solicite rezultate ale testelor anti-COVID angajaţilor, potrivit Agerpres.ro.

O mare parte din opoziţie şi comunitatea medicală solicită guvernului polonez să ia măsuri mai stricte împotriva pandemiei. Stânga a propus luni o lege prin care vaccinul să devină obligatoriu pentru toţi adulţii.

În Polonia, o ţară de 38 de milioane de locuitori, rata de vaccinare este de 54% din populaţie, una dintre cele mai scăzute din UE.

Ministrul Sănătăţii a anunţat marţi 19.366 de noi cazuri de contaminare cu COVID-19 şi 504 decese.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img