miercuri, 24 aprilie, 2024

Poluarea ucide mai multi oameni la nivel global decat tuberculoza sau malaria. In 2015, una din sase morti a fost provocata de aerul toxic

Distribuie:

Publicat:

Conform unui studiu recent publicat in The Lancet, una din sase morti la nivel global din 2015 au fost provocate de aerul toxicapasolul sau mediul de lucru. In 2015, una dintre sase morti de la novel global au fost provocate de poluare. Conform Futurism, numarul a ajuns in acelasi an la aproximativ 9 milioane de persoane. Prin comparatie, poluarea ucide de trei ori mai multe persoane anual decat tuberculoza, SIDA sau malaria. 

Dintre cele 9 milioane de morti, 92% au avut loc in tarile mai putin bogate, fiind un semnal al subdiviziunii socioeconomice. ”Poluarea este o problema care nu afecteaza doar natura, este o amenintare profunda si globala  care afecteaza aspecte ale sanatii si starii de bine a omenirii,” afirma Philip Landrigan, profesor din cadrul Icahn School of Medicine, potrivit descopera.ro. 

Studiul publicat recent a fost realizat de catre 40 de cercetatori din diferite tari. Acestia au utilizat informatii din cadrul Global Burden of Disease. Din cadrul studiului reiese faptul ca poluarea nu este doar mortala si o problema globala, dar si faptul ca exista o diviziune clara intre tarile bogate si cele sarace. Conform studiului, poluarea provoaca aproximativ 16% dintre mortile de la nivel global, de 15 ori mai multe decese decat cele provocate de razboi si violente. 

In afara milioanelor de morti provocate, poluarea duce si la formarea unor fenomene neasteptate, precum furtunile de fulgere. In China, mor anual 1,1 milioane de persoane din cauza poluarii, de aceea oficialii tarii au luat decizia de a investi 440 de miliarde de dolari anual pentru implementarea unor programe care au in prim plan producerea unei cantitati mai reduse de emisii. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img