sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Pomelo hidrateaza pielea si o intinereste. Iata cum il poti folosi

Distribuie:

Publicat:

Pomelo poate fi folosit in compozitia mastilor pentru fata, deoarece sucul lui intinereste, hidrateaza si hraneste tenul. Simpla stergere a tenului cu suc de pomelor intinereste pielea. Tenul gras se sterge cu sucul ca atare, iar cel normal si uscat cu sucul diluat cu apa fiarta, in raport 1:1. Iata cateva masti cu pomelo:

Masca nutritiva pentru toate tipurile de ten
Se amesteca o felie de pomelo tocata, cu o lingurita suc de lamaie si putin ulei de masline. Se aplica pe fata, timp de 15 minute. Se clateste cu apa calda, apoi se spala obrazul cu apa rece si se unge cu crema hidratanta.

Masca hidratanta
O lingura de piure din pulpa de pomelo se amesteca cu o lingura de branza de vaci si o lingurita de miere de albine. Pasta obtinuta se aplica pe fata, pentru 15-20 de minute. Se clateste cu apa calduta, dupa care se freaca tenul, usurel, cu cuburi de gheata facute din apa minerala.

Masca cu pomelo si sare de mare
Se amesteca bine o lingurita de miere de albine (de preferat lichida) cu o lingurita de amidon si o lingurita de sare iodata sau sare de mare. Se adauga, treptat, o lingura de pulpa de pomelo tocat si, daca pielea este hipersensibila sau foarte uscata, o lingurita de lapte cald.

Masca se aplica pe fata in mai multe straturi, rand pe rand, pana cand se consuma tot amestecul. Se tine pe fata 25 de minute. Daca apare o senzatie de usturime, se spala dupa 10-15 minute, sau atunci cand apare disconfortul. Cele mai bune rezultate se obtin daca se fac 10 proceduri, in 20 de zile, cu pauza de o zi intre aplicari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img