sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Pompierii barladeni au intervenit in judetul vecin la un incendiu care se manifesta la mica distanta de cinci tone de azotat de amoniu – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Bârlad au intervenit in seara zilei de duminica, 5 februarie, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o hală metalică din localitatea Vârlezi, comuna Vârlezi, județul Galați. La fața locului au intervenit și două echipaje de stingere din cadrul ISU Galați. 
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată, în interiorul halei construite din panouri tip sandwich, aflându-se utilaje agricole și o cantitate de aproximativ 700 litri motorină. În exteriorul halei, la o distanță relativ mică se aflau depozitate peste cinci tone de azotat de amoniu, doi dintre saci fiind deja topiți din cauza temperaturii.
Echipajele de pompieri au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția bunurilor aflate în pericol.  În paralel, pompierii au făcut eforturi deosebite pentru a muta sacii cu azotat de amoniu într-o zonă mai puțin periculoasă. După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img