vineri, 29 martie, 2024

Pompierii intervin in forta! Mai multe proiectile au fost gasite

Distribuie:

Publicat:

n aceste momente, pompierii ieseni, alaturi de genisti, intervin in forta in localitatea Motca, sat Boureni. Conform unui apel venit la numarul unic de urgenta 112, mai multi localnici au anuntat faptul ca au descoperit doua proiectile. Cel mai probabil proiectilele dateaza din cel de-al doilea razboi mondial.

Pompierii, impreuna cu genistii s-au deplasat de urgenta la fata locului si, cel mai probabil, vor prelua proiectilele si le vor distruge intr-un loc special amenajat. 

 

CITESTE SI: Incendiu PUTERNIC in Parcul Nationa Domogled! In aceasta zona creste pinul negru, o specie protejata de arbori

Un incendiu de vegetatie a izbucnit in Parcul National Domogled, la aproximativ 25 de kilometri de Baile Herculane, in judetul Caras- Severin, intr-o zona cu panta abrupta, dificil de intervenit. In aceasta zona creste pinul negru, o specie protejata de arbori. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Caras- Severin, incendiul a izbucnit vineri dupa-amiaza, fiind anuntat la numarul de urgente 112 de catre un turist care a observat fumul care iesea din padure.

”La fata locului se deplaseaza 20 de pompieri militari din cadrul Detasamentelor de Pompieri Resita si Caransebes. Zece angajati ai Ocolului Silvic Baile Herculane actioneaza deja pentru lichidarea incendiului. Incendiul se manifesta la fondul forestier (padure de pin) pe o suprafata de aproximativ 1 ha”, au transmis reprezentantii ISU. istanta dintre Baile Herculane si locul interventiei este de aproximativ 25 de kilometri, din care 15 kilometri drum neamenajat cu panta abrupta. Interventia pompierilor este cu atat mai dificila cu cat incendiul se manifesta pe munte, in zone greu accesibile. In unele cazuri a fost nevoie de interventia elicopterului, in timp ce in alte cazuri focul a fost stins de ploaie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img