marți, 19 martie, 2024

Pompierii vasluieni au intervenit de urgenta in localitatea ieseana Ipatele – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Garda II Negrești din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui a intervenit in dimineata zilei de duminica, 29 noiembrie, cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Ipatele, comuna Ipatele, județul Iași. La intervenție au participat și două autospeciale de stingere cu apă și echipajele aferente din cadrul ISU Iași.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență în două dintre camerele casei, precum și la nivelul acoperișului. Exista pericolul de propagare a incendiului la restul locuinței, la un garaj, un grajd, precum și la o casă învecinată. Până la sosirea pompierilor, proprietara locuinței se autoevacuase.

Pompierii au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția bunurilor aflate în pericol.

În casa cuprinsă de flăcări au fost găsite trei butelii tip GPL, acestea fiind degajate la timp.

După aproximativ o oră și jumătate, incendiul a fost lichidat.

Au ars aproximativ 70 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, patru ferestre, trei uși, mobilierul din două camere, un televizor, diverse textile și documente.

S-au degradat aproximativ 40 metri pătrați acoperiș, 40 metri pătrați planșeu și circa 60 metri pătrați tencuială. De asemenea, s-au degradat piese de mobilier și diverse textile.

Au fost salvate: jumătate de locuință, garajul, precum și casa învecinată.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img