News Flash:

PONTA: "Guvernul sprijina gazele de sist. In final, va ramane doar o minoritate radicala"

23 Octombrie 2013
4896 Vizualizari | 0 Comentarii
chevron
"Guvernul va sprijini toate explorarile de resurse neconventionale, respectiv gaze de sist, convins ca multi protestatari sunt deschisi la explicatii, iar in final va ramane o minoritate radicala care va refuza orice argument, dar nu va putea impune majoritatii o decizie, a declarat premierul Ponta."

Seful Guvernului a sustinut declaratia la Washington, la finalul unei intalniri cu reprezentantii companiei americane Chevron. El a aratat din nou ca, pentru Romania, independenta energetica este un obiectiv strategic national, care poate fi atins prin folosirea resurselor conventionale, inclusiv cele din Marea Neagra, dar si printr-un sprijin pe care Guvernul este foarte hotarat sa il acorde tuturor explorarilor de resurse neconventionale, de gaze de sist, efectuate in Romania nu doar de compania americana Chevron, ci si de alte companii, atat timp cat sunt respectate toate standardele de mediu.

"Avantajele economice sunt uriase. Mi s-a confirmat inca o data ca Statele Unite ale Americii sunt pe cale de a castiga o mare batalie in economia mondiala, prin faptul ca folosesc in acest moment resurse mult mai ieftine – gazul Statelor Unite este la o treime fata de pretul din Europa, in ultimii ani aproape un milion de noi locuri de munca au fost create in Statele Unite ale Americii in domeniul exploatarii gazelor si a petrolului de sist si aflam cu mare invidie – pentru ca stiu ca e un subiect care in Romania a generat atatea probleme sociale si economice, chiar si politice – ca se construiesc sapte noi combinate de ingrasaminte chimice, adica ceea ce in Romania si in toata Europa se cam inchide, tocmai pentru ca pretul gazului este deja cel mai competitiv pe plan mondial. Ma gandeam ca mi-as dori ca si in Romania sa putem sa ne pastram combinatele de ingrasa- minte, toate acele facilitati industriale care folosesc gaz, fara a mai avea probleme ministrii sau cei care aproba astfel de lucruri, printr-un mod foarte simplu: preturi mai ieftine", a sus Ponta. El a precizat ca reprezentantii Chevron i-au comunicat ca nu intentioneaza sa se retraga din Romania, ci sa comunice mai clar atat conditiile de protectie a mediului si cele tehnologice, cat si avantajele economice.

"Eu sunt absolut convins – si ei sunt convinsi – ca o parte importanta dintre cei care sunt impotriva sunt deschisi la aceste explicatii trebuie doar sa le primeasca. Va ramane, cum se intampla in toate tarile din lume, o minoritate radicala care nu va asculta niciun argument oricat de rational, dar care nu poate sa impuna majoritatii o decizie sau renun- tarea la un proiect strategic national", a adaugat Ponta. Premierul a precizat ca toate companiile care investesc in Romania trebuie sa stie ca nu au motive de teama si ca legea este respectata, iar persoanele care incalca aceste legi si atenteaza la integritatea altei persoane sau a proprietatilor sunt sanctionate.

Chevron, dupa discutia cu Ponta: "Vom consolida fundatia pentru dezvoltare prin explorarea gazelor"

Guvernul roman si Chevron vor consolida "fundatia" pentru imbunata- tirea securitatii energetice a Romaniei si a oportunitatilor de dezvoltare prin explorarea gazelor, oferind comunitatilor un dialog bazat pe date stiintifice, a comunicat firma americana dupa discut ia cu premierul Ponta. "In timpul intalnirii, ambele parti si-au reiterat intentia comuna de a consolida fundatia pentru imbunatatirea securitatii energetice a Romaniei si a oportunitatilor de dezvoltare economica prin explorarea gazelor naturale. De asemenea, a fost accentuata importanta derularii activitatilor intr-un mod responsabil si sigur pentru mediu, oferind in acelasi timp comunitatilor oportunitatea de a purta un dialog fundamentat pe date stiintifice.

Ambele parti si-au exprimat dorint a de a continua colaborarea pentru a sustine obiectivele Romaniei de imbunatatire a securitatii energetice si de dezvoltare economica", au transmis reprezentantii Chevron Romania. Tom Holst, managerul Chevron pentru Romania, a declarat ca explorarea gazelor de sist de la Pungesti se suspenda pana cand siguranta angajatilor firmei, a constructorilor si a comunitatii va fi asigurata si, totodata, pana cand se va intelege ca metodele folosite de catre companie sunt cele mai bune.

guvernul premierul ponta seful guvernului washington chevron
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0773 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031385 (s)