vineri, 19 aprilie, 2024

Portugalia anunta inceperea vaccinarii masive a profesorilor, in contextul numarului mare de contagieri

Distribuie:

Publicat:

Portugalia a anunţat sâmbătă cinci decese şi 649 noi cazuri de COVID-19, în aceeaşi zi în care a început campania de vaccinare a 170.000 de profesori şi angajaţi ai centrelor de învăţământ, care vor primi prima doză în acest sfârşit de săptămână, relatează EFE.

Potrivit ultimului buletin al Direcţiei Generale a Sănătăţii (DGS), Portugalia cu 10 milioane de locuitori a înregistrat în total 16.942 de decese şi 830.560 de contagieri cu noul coronavirus de la declanşarea pandemiei acum un an, scrie Agerpres.ro.

În ultimele 24 de ore situaţia din spitale s-a ameliorat, unde a fost internaţi 415 de pacienţi cu COVID-19 (mai puţin cu 14 faţă de ziua precedentă), în timp ce la terapia intensivă sunt internate 103 persoane (mai mult cu două faţă de vineri).

Sâmbătă a început un ambiţios plan de vaccinare ce prevede vaccinarea a 170.000 de profesori, învăţători şi angajaţi ai centrelor de învăţământ.

Un efort care este văzut ca un test al capacităţii logistice a Portugaliei, în perspectiva unor alte zile cu vaccinări masive în al doilea trimestru al anului, când se aşteaptă o creştere a numărului de vaccinuri furnizate de companiile farmaceutice.

Deocamdată, planul prevede că în a doua fază să fie vaccinate persoanele de peste 65 de ani, care încă nu au primit vaccinul, şi cei cu vârste între 50 şi 64 de ani având diferite patologii, precum diabet, insuficienţă hepatică, hipertensiune sau obezitate.

Portugalia speră să vaccineze 70 % din populaţia sa până la sfârşitul acestei veri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img