marți, 19 martie, 2024

Portugalia propune adăugarea SUA pe lista ţărilor ai căror cetăţeni pot călători în UE în scop turistic

Distribuie:

Publicat:

Portugalia, care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, a propus adăugarea SUA pe lista ţărilor ai căror cetăţeni pot călători în Uniunea Europeană în scop turistic şi nu doar în cadrul unei deplasări esenţiale, restricţie instituită în cadrul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19, au declarat marţi agenţiei EFE surse europene.

Conform acestor surse, propunerea va fi discutată miercuri la reuniunea ambasadorilor statelor UE. Dacă niciuna dintre ţările membre nu se împotriveşte, atunci Statele Unite vor fi incluse pe acea listă, care este actualizată la fiecare două săptămâni şi în prezent mai include Australia, Israel, Japonia, Noua Zeelandă, Ruanda, Coreea de Sud şi Singapore, precum şi, pe baza reciprocităţii, China, scrie Agerpres.ro.

Criteriile pe baza cărora sunt stabilite statele terţe pentru care sunt ridicate restricţiile de călătorie către UE au fost actualizate pe 20 mai. Sunt luate în calcul situaţia epidemiologică, răspunsul general al autorităţilor pentru combaterea răspândirii coronavirusului, dar şi disponibilitatea şi fiabilitatea informaţiilor difuzate de autorităţi asupra situaţiei sanitare.

Totuşi, statele UE decid fiecare în parte asupra aplicării sau nu a măsurii carantinei în cazul persoanelor venite din ţările terţe dinspre care sunt permise călătoriile neesenţiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img