vineri, 29 martie, 2024

Posturile de politie din judet, aproape de paragina

Distribuie:

Publicat:

 

Peste 60% din sediile posturilor de politie din intreg judetul Vaslui sunt aproape in paragina, in timp ce minim zece de astfel de sedii sunt deja intr-un statiu de degradare destul de avansat.

 

Sediile improprii afecteaza activitatea politistilor, situatie care ii determina sa-si faca meseria in locuinte sau in camine culturale.

 

In cursul anului 2018 au fost consolidate doua sedii de politie, la alte trei s-au facut reparatii partiale, in timp ce la alte doua li s-au reparat acoperisurile.

 

"Fara discutie ca starea actuala a posturilor de politie afecteaza activitatea. Acolo unde nu am gasit alte posibilitati, am solicitat sprijin altor institutii, care n-au pus la dispozitie spatii si am mutat sediul postului de politie. La Cretesti, de exemplu, nu avem doar o problema la cladire, ci este si o problema de sol si luam in calcul relocarea postului de politie, care acum functioneaza intr-un spatiu oferit de primarie in cadrul Caminului Cultural. La Perieni este un alt post de politie care nu mai poate fi folosit si am inchiriat un spatiu de la ANIF. La Feresti nu avem post de politie deloc, fiind comuna nou infiintata; acolo primaria a pus la dispozitie un spatiu, o casa de locuit", a declarat intr-o conferinta de presa, seful Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, Doru Gabriel Pantiru.

 

In functie de bugetul alocat institutiei, se vor angaja cheltuieli si pentru alte sedii care necesita reparatii si consolidari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img