vineri, 29 martie, 2024

POVESTE DE VIATA- „ VOLUNTARI PENTRU SENIORI”

Distribuie:

Publicat:

Marti, 27.06.2017, a avut loc întâlnirea de final a proiectului” Voluntari pentru Seniori”.

Activitatea, initiata de BZRO in parteneriat cu Caminul pentru Persoane Varstnice Tutova si Primaria aceleași localități , a avut loc in perioada 14 aprilie – 27 iunie 2017. Manifestarea  a avut drept scop combaterea izolării sociale si a singurătății persoanelor vârstnice in vederea îmbunătățirea calitatii vieții acestei categorii de persoane cu vârste de peste 60 ani.

Mobilizarea voluntară a unui numar de 13  tineri ghidati de un coordonator de proiect a dus la buna desfășurare a acestui proiect și la rezultate bune înregistrate în ceea ce privește relațiile cu vârstnicii si starea de bine creata în timpul activităților.
Planul de implementare a proiectului a inclus, pe langa perioada de pregatire, 8 sesiuni de activitati cu batranii din centru, 6 workshopuri de pregatire a acestora, 3 interviuri de evaluare a progresului proiectului si intalnirea de final de proiect.
Abilitățile dobândite de voluntari sau pe care acestia și le-au îmbunătățit ca urmare a participării la acest proiect sunt: disponibilitatea de a-și face noi prieteni, deschiderea și înțelegerea problemelor specifice vârstei a treia, vorbitul în public si folosire eficienta a  timpului .

Activitatile incluse in proiect precum si cele de promovarea a proiectului au contribuit la schimbarea percepției, atitudinii și comportamentului societății asupra persoanelor de vârsta a treia.

Bugetul total al proiectului a fost de 2274 lei (500 euro) din care 884 lei contributia Primariei Tutova care a asigurat transportul gratuit al voluntarilor.

Conform raportului de evaluare a activitatilor proiectului, acesta a presupus 500 ore de voluntariat si a avut efecte benefice atat pentru beneficiari cat si pentru voluntari. Din declaratiile tuturor celor intervievati in cadrul procesului de evaluare reiese ca acestia au apreciat  ideea proiectului si implicarea voluntarilor in activitatilor lor zilnice care au adus o variatie in rutina zilnica si ‘a inveselit’ atmosfera generala. Impresia generala este una pozitiva iar dorinta unanima aceea de continuare a proiectului.                                                                                                                                               

 “Mulțumim Asociației ”Bună Ziua, Copii din România” pentru inițiativă și Primăriei Tutova pentru efortul depus în vederea realizării acestui proiect minunat, dar nu în ultimul rând celor 13 tineri voluntari care s-au implicat cu sufletul, fiind mereu cu zâmbetul pe buze, fapt ce le-a adus vârstnicilor noștri bucurie”, a declarat  Claudia Hamza, asistent social Caminul pentru Persoane Varstnice Tutova si coordonatorul proiectului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img