joi, 25 aprilie, 2024

POVESTE INCENDIARA! Huliganul cu motocicleta! A renuntat la costumul de director ca sa arate cat este de golan in traficul de Iasi! Detalii soc!

Distribuie:

Publicat:

Desi are o cariera de succes la o firma de renume, motociclistul a ales sa devina golan cu acte in regula pentru ca a fost enervat in trafic de un batran care conducea prea incet o Dacie 1304 • A actionat ca un golan adevarat inclusiv la audierile de la Politie • A sperat sa nu fie prins niciodata, pentru ca in momentul in care l-a lovit pe batran in trafic avea casca pe fata si nu se vedea nimic dincolo de sticla • Saptamana trecuta, judecatorii l-au condamnat pentru lovire • De asemenea, a fost obligat sa urmeze un program de reintegrare sociala si sa munceasca in folosul comunitatii

In urma cu cateva zile, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis condamnarea lui Misu Gabriel Turicianu, directorul unei companii de renume mondial, la o pedeapsa de un an si doua luni de inchisoare cu suspendare sub supraveghere pentru comiterea infractiunii de lovire si alte violente. 

Povestea pare una ireala, pentru ca acest individ pozeaza intr-un om cat se poate de integru, iar colegii si prietenii au pareri cat se poate de bune despre el. Aparent, nu avea niciun motiv sa fie implicat intr-un asemenea scandal. 

Mai exact, a coborat de pe motocicleta si a lovit un pensionar care ar fi mers prea incet cu Dacia lui ponosita, pe o strada din Iasi. Pe langa pedeapsa mentionata mai sus, judecatori au decis sa-l oblige pe Misu Gabriel Turicianu sa munceasca timp de 60 de zile in folosul comunitatii si sa frecventeze un program de reintegrare sociala! 

“In baza disp. art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal impune condamnatului Turicianu Gabriel-Misu sa execute urmatoarea obligatie: sa frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare sociala derulate de catre serviciul de probatiune sau organizate în colaborare cu institutii din comunitate. În baza disp. art. 93 alin. (3) Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul Turicianu Gabriel-Misu va presta o munca neremunerata în folosul comunitatii în cadrul Consiliului Local Iasi – Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat, jud. Iasi sau în cadrul Consiliului Local Iasi – Directia de Asistenta Comunitara, jud. Iasi, pe o perioada de 60 de zile lucratoare”, se arata in decizia judecatorilor. De asemenea, i s-a atras atentia ca daca nu este baiat cuminte, masura supravegherii pedepsei ar putea fi revocata. 

Huligan pasionat de motociclete

Avand in vedere ca in prezent Gabriel Turicianu lucreaza la Bucuresti ca director al firmei IPIX, o firma care are solutii de marketing inedite pentru hoteluri, colegii sai stiu mai putine lucruri despre problemele de la Iasi. Aceasta firma realizeaza tururi virtuale ale hotelurilor sau pensiunilor pentru a putea fi folosite ulterior pentru promovare, fiind lider mondial pe acest segment de piata. 

In ceea ce-l priveste pe Turicianu, inca de la inceputul procesului a sustinut ca este nevinovat si ca trimiterea sa in judecata reprezinta un abuz al procurorilor. Numai ca, toate contestatiile formulate au fost respinse. Desi situatia este cat se poate de delicata, avand in vedere ca in momentul in care a comis agresiunea avea casca de protectie pe fata, judecatorii au considerat ca exista suficiente probe pentru condamnarea lui. 

Toata lumea stie ca este pasionat de motociclete, insa putin stiu de actele de huliganism comise. Pe data de 26.09.2015, in jurul orei 18:30, Gheorghe U., de 68 ani, se deplasa cu un autoturism marca Dacia 1304, alaturi de sotia sa, pe Bulevardul Socola, dinspre Bucium catre Podu Ros. 

Anchetatorii sustin ca in fata la Casa Sindicatelor cei doi au fost claxonati insistent de un motociclist care se afla in spatele lor. Cel mai probabil, motociclistul era enervat de faptul ca batranul conduce mai incet decat ar trebui. Atunci, Gheorghe U. i-a facut loc motociclistului sa treaca. 

“Persoana vatamata i-a facut loc sa treaca, trecand cu autoturismul pe banda a doua de la axul drumului. Pana la semaforul de la intersectia Bulevardul Socola cu Bulevardul Primaverii, motociclistul, in persoana inculpatului Turicianu Gabriel Misu, a intrat in fata sa pe banda de mers si punea frane repetate. Intrucat semaforul se facuse verde, persoana vatamata si-a continuat deplasarea pe Bulevardul Socola spre Podu Ros, fiind pe banda de mers de langa axul drumului”, se arata in rechizitoriul procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi.

Avea casca pe fata si a sperat sa nu fie prins

Si mai nervos, motociclistul l-a depasit pe partea stanga pe linia continua. A inceput din nou sa puna frane repetate si sa mearga in zig-zag. La o trecere de pietoni, cand soferul a fost nevoit sa opreasca, motociclistul a coborat, s-a dus la el la geam si l-a lovit cu pumnul in fata. 

“Profitand de faptul ca persoana vatamata a oprit autoutilitara in dreptul trecerii de pietoni dinaintea sensului giratoriu din Podu Ros pentru a da prioritate pietonilor, inculpatul Turicianu Gabriel Misu a oprit motocicleta, a sprijinit-o pe suport si s-a indreptat spre portiera soferului autoutilitarei. Acesta a dat geamul in jos pentru a cere explicatii inculpatului cu privire la comportamentul sau in trafic, moment in care a fost agresat fizic de catre acesta, fiind lovit cu pumnul in zona fetei de doua ori”, au descris procurorii ceea ce s-a intamplat acolo. 

Ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, huliganul a urcat pe motocicleta si a fugit. Mai multi pietoni aflati pe trotuar au vazut tot ceea ce s-a intamplat. A doua zi, batranul a facut plangere la Politie pentru agresiune. De asemenea, a mers la Institutul de Medicina Legala (IML), iar medicii au stabilit ca are nevoie de 7/8 zile pentru vindecare. 

Sotia victimei a fost cea care a retinut mai bine fizionomia fetei motociclistului, pentru ca l-a vazut in momentul in care a ridicat vizorul castii cu care era echipat. Femeia a notat si numarul de inmatriculare al motocicletei. Pa baza numarului de inmatriculare a fost verificata fisa de inscriere. La rubrica detinator aparea firma SC IPIX International Bucharest SRL, reprezentata prin delegat Gabriel Turicianu. 

Pe data de 6 ianuarie 2016, a fost realizata recunoasterea lui Turicianu pe baza fotografiilor din baza de date a Politiei. In discutia cu politistii, individul a refuzat sa dea declaratie cu privire la accident. A spus doar ca motocicleta cu numarul de inmatriculare nr. IS.01.YPX este condusa doar de el, insa ulterior nu a mai vrut sa recunoasca aceasta afirmatie si nu a mai semnat declaratia. 

De cand a inceput acest proces, reporterii BZI l-au contactat in repetate randuri pe Turicianu, insa a refuzat sa comenteze situatia in care se afla. Decizia de saptamana trecuta nu este definitiva!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img