vineri, 29 martie, 2024

Povestea Alinei Savin Popica de la S.T.P.F. Vaslui : criminalist la serviciu, poet in timpul liber – FOTO

Distribuie:

Publicat:

In varsta de 33 de ani, Popica-Savin Alina-Roxana, subcomisarul din cadrul S.T.P.F. Vaslui, si-a luat inima in dinti si a lansat doua volume de versuri . Primul se numeste "Poezie…fără nume", iar al doilea cu o valoare sentimentala familiala se intituleaza "Bucăți din mine". Poetul care se ascunde in spatele uniformei de politist de frontiera activeaza in cadrul Compartimentului Expertiza Documentelor de Călătorie și Criminalistică si este absolventa a Academiei de Poliție "Alexandru loan Cuza" specialitatea Poliție de Frontieră, promoția 2010.

Din punct de vedere al carierei, Alina-Roxana Popica Savin, a activat în cadrul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Vaslui (2010-2011), lnspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui – Detașamentul Mobil de Intervenție (2011-2013), lnspectoratului Județean de Poliție Vaslui – Biroul Ordine Publică și Biroul Rutier Huși (2013-2019), revenind la prima sa dragoste, Politia de Frontieră în anul 2019. Din punct de vedere personal , este fiică, soție și mamă. Iar atunci cand dezbraca uniforma de politist de frontiera, pentru a reveni in sânul familiei, este o fire melancolică și sensibilă, care iubește muzica, lectura și oamenii. Locul sau preferat este acasă, acolo unde îi are aproape pe cei dragi, departe de tumultul și agitația specifică locului de muncă.

Am stat de vorba cu doamna subcomisar Alina sa ne lamurim cum si-a descoperit talentul si tare mare ne-a fost surprinza cand ne-a declarat ca la aceasta intrebare nici ea nu a descoperit raspunsul . Cele doua volume de poezii le-a publicat la incurajarile familiei si a prietenilor de pe reteaua de socializare care au indemnat-o sa publice :

„Cum și-a făcut loc poezia în viața mea? Aceasta este o întrebare la care nu găsesc răspuns. A fost mereu în mine, a existat ascunsă în sufletul meu dintotdeauna . Primii pași în a scrie versuri i-am făcut în ciclul gimnazial. Nu am avut nicodată intenția de a-mi aduna versurile in cărți. Acest lucru s-a concretizat, în special, datorită persoanelor care îmi citeau poeziile pe pagina personală de Facebook. Alături de familia mea, sunt multi oameni cărora trebuie să le mulțumesc pentru că m-au încurajat să fac acest pas.” declara aceasta pentru bzv.ro

Artista din cadrul S.T.P.F. Vaslui afirma ca volumul "Poezie…fără nume", tipărit la Editura Etnous Brașov, cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor, reprezintă renașterea sa din punct de vedere liric. Totodata, aceasta doreste sa le multumeasca domnului comisar Ghețeu Liviu și domnului comisar Gavriloaia Florin care i-au fost alături. In cel de-al doilea volum, denumit sugestiv „ Bucati din mine” este o înșiruire de ganduri si sentimente, trairi necenzurate :

Volumul "Bucăți din mine", publicat de Editura Letras Snagov reprezintă, cel puțin pentru mine, adevăratul eu. În acest volum am așternut gândurile și trăirile mele necenzurate, așa cum le simt și le trăiesc. Este un amalgam de sentimente, de la fericire la tristețe, de la speranță și optimism la deprimare și pesimism. Deși mulți nu recunosc, în spatele fațetelor pe care le afișăm zi de zi, cred că toți avem în sufletul nostru vise, regrete, dezamăgiri sau speranțe pe care le ținem doar pentru noi. Cartea "Bucăți din mine" este rodul tuturor acestor sentimente. Volumul este disponibil pe site-ul editurii, letras.ro, atât în ediție tipărită, cât și pe Facebook. Dedic volumul "Bucăți din mine" familiei mele și tuturor celor care iubesc poezia, în toate formele ei. „ adauga subcomisarul Alina Savin Popica de la S.T.P.F. Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img