miercuri, 24 aprilie, 2024

Povestea barbatului de 101 ani care s-a vindecat de coronavirus. Italianul a mai infruntat gripa spaniola si cele doua razboaie mondiale de-a lungul vietii

Distribuie:

Publicat:

Vindecat de coronavirus la 101 ani. Când Alberto Bellucci a ajuns la spitalul din Rimini cu febră de 39 de grade, virologii și statisticienii erau pesimiști. Dar Bellucci a supraviețuit și gripei spaniole și naziștilor.

Lucrurile bune se întâmplă în fiecare criză, chiar dacă nu le poți vedea întotdeauna in aceste vremuri tulburi.

Când l-au adus pe Alberto Bellucci cu coronavirus la spitalul Infermi din Rimini săptămâna trecută, cu plămâni inflamați și febră de 39 de grade, speranțele erau scăzute. Cel puțin in cee ce ii proveste pe virologi și statistiști. Are 101 ani, cum ar trebui să funcționeze un organism la aceasa varsta pentru a infrunta coronvirusul?

Vindecat de coronavirus la 101 ani

Acum l-au adus acasă pe Alberto Bellucci, pentru ca și-a revenit. În Italia, în special, persoanele în vârstă, cu boli anterioare, mor din cauza acestui virus, singuri, fără rude. Aceștia sunt în principal bărbați, vârsta medie este în jur de 80 de ani.

Alberto Bellucci s-a născut în 1919, a fost lovit si de gripa spaniolă. A durat doi ani, din 1918 până în 1920, o pandemie, asemănătoare cu cea actuală, globală, si a luat milioane de vieți.

Bellucci a fost zidar, după cum ziarul La Stampa a aflat dupa o conversație cu familia. În cel de-al doilea război mondial a fost un călăreț de munte. Bellucci a fost arestat de trei ori de ocupanții germani, dar a fost întotdeauna capabil să se elibereze. Această experiență mândră l-a facut puternic.

Mascota unității de terapie intensivă

„Eram siguri că o va face”, a spus o nepoată. Bunicul este dur. „I-am spus: i-ai bătut pe nemți, iar ei erau mai puternici decât corona, acest virus nu te poate rapune.”

În spital, el a fost mascota unității de terapie intensivă, motivator și pentru personalul de îngrijire medicală, care a leșina adesea din cauza suprasolicitarii. Medicii i-au spus lui Bellucci că în Japonia a existat un bărbat infectat, care avea 104 ani și care s-a facut bine. Asta trebuie să-l fi impulsionat: Alberto Bellucci este acum cea mai în vârstă persoană care a supraviețuit bolii, cel puțin pentru o perioadă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img