sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Povestea femeii care a fost diagnosticată cu intoleranță la gluten, dar ulterior a aflat că are cancer uterin

Distribuie:

Publicat:

Nu este primul caz pe care-l întâlnesc cu un diagnostic greșit sau în care pacientul primește la a doua sau a treia opinie diagnostic diferit față de ce a auzit înainte.

Am întâlnit multe provești de viață care m-au făcut să-mi pun numeroase întrebări. Am descoperit recent, în timp ce citeam presa internațională, povestea unei femei care la vârsta de 35 de ani a fost diagnosticată cu intoleranță la gluten, ulterior dovedindu-se a fi cancer uterin. Nu este primul caz pe care-l întâlnesc cu un diagnostic greșit sau în care pacientul primește la a doua sau a treia opinie diagnostic diferit față de ce a auzit înainte. Așadar, las aici povestea Dafinei Malovska, așa cum a simțit-o ea.

„Totul a început în iunie 2014, când aveam 35 de ani. Călătoream, socializam, lucram foarte mult la cariera mea ca senior project manager în industria alimentară și mă bucuram de viață în general, până când am început să experimentez simptome. Mă simțeam balonată tot timpul și știam că ceva nu este în regulă. Stomacul îmi era atât de umflat că nu-mi puteam vedea picioarele când priveam în jos. Am mers la primul medic, aici în Marea Britanie, dar nu m-a luat în serios.

Nici măcar nu mi-a atins stomacul în urma examinării. După trei vizite la cabinet în trei luni, mi-a sugerat că balonarea poate fi asociată alimentației și mi-a recomandat un medic gastoenterolog. Nici acesta nu a găsit nimic în neregulă, așa că am fost diagnosticată cu o posibilă intoleranță la gluten având în vedere că rezultatele analizelor din laborator erau norale. Mi-au spus să încerc iaurturi probiotice, dar nu au ajutat prea mult”, povestește femeia potrivit Health.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img