vineri, 19 aprilie, 2024

Povestea unei femei diagnosticate cu cancer de piele. Are 42 de ani si 86 de operatii

Distribuie:

Publicat:

A fost diagnosticata cu melanon la 23 de ani. A continuat sa se bronzeze la solar, iar acum dupa 20 de ani, ea are peste 86 de operatii pentru indepartarea tumorilor aparute pe piele. Pentru ca nu suporta sa isi vada pielea alba si numerosii pistrui de pe fata pe cand era adolescenta, Lisa Pace a inceput sa mearga tot mai des la solar pentru a obtine un bronz perfect. Acum la 42 de ani, femeia regreta amarnic hotararea luata in tinerete, deoarece are o multime de cicatrici ramase in urma celor 86 de operatii pentru tratarea canceruui de piele, scrie publicatia today.com 

”Daca as putea sa dau timpul inapoi si sa vorbesc acea fetita care eram la 17 ani, as sfatui-o sa renunte la acest obicei nesanatos pentru ca acest cancer de piele se poate preveni. As sfatui-o sa renunte la solar, sa se dea cu crema cu protectie solara si sa poarte haine care o feresc de radiatiile solare. Cei care te iubesc cu adevarat, nu tin cont de aspectul tau, ci de frumusetea ta interioara”, povesteste Lisa Pace cu regret. Preocuparea ei pentru a avea un bronz perfect a inceput din liceu, cand mergea la o prietena care avea acasa propriul solar. Insa, a devenit cu adevarat dependenta de solar pe cand era la facultate si juca baschet in echipa universitatii Eastern Kentucky din Richmond. Pentru ca stia ca este mereu filmata si pozata in timpul meciurilor, Lisa a devenit tot mai obsedata de aspectul sau si visa la o piele bronzata care sa ascunda din imperfectiuni. 

”Mereu mi-a displacut faptul ca aveam o piele foarte deschisa la culoare, multi pistrui si parul roscat. Iar fotografiile sau filmarile pe care le vedeam tot mai des peste tot m-au facut sa observ doar acele imperfectiuni. Am inceput sa merg la solar in fiecare zi sau o data la doua zile. Devenise o dependenta pentru mine, iar persoanele pe care le intalneam mereu ma complimentau pentru bronzul meu perfect”, spune Lisa. 

Lisa a fost diagnosticata cu cancer de piele in 2000 pe cand avea putin peste 20 de ani si era antrenoare de baschet la o alta echipa. In urma unui control de rutina la dermatolog, ea a primit diagnosticul de melanom pe picior. A ignorat multe saptamani avertismentele medicilor de a se programa cat mai repede la operatie, insa intr-un final a suferit doua interventii pe picior. A plecat din spital in carje, deoarece nu putea sa mearga singura. Cu toate acestea, cateva luni mai tarziu a inceput din nou sa foloseasca solarul. 
Punctul de turnura care a facut-o sa constientizeze cat de mult rau isi face singura a fost atunci cand medicii au diagnosticat-o cu cancer de piele la nivelul fetei. Cicatricile ramase au facut-o sa renunte la solar si sa aiba mai multa grija de pielea ei. Insa, pericolul nu s-a diminuat, iar pana la 30 de ani, Lisa ajunsese sa faca peste 50 de operatii din cauza cancerului de piele aparut pe tot corpul. 

La un moment dat ajunsese sa aiba cate o operatie la fiecare trei luni, dupa cum povesteste Lisa, care reusea sa depisteze singura zonele cu probleme. Operatiile pe care le-a facut sunt pe brate, picioare, spate, piept, fata si nas. Si mai urmeaza si altele, dupa cum au avertizat-o dermatologii. Acum, a ajuns sa mearga la dermatolog aproape zilnic si are foarte multa grija sa foloseasca crema cu protectie solara si hainele potrivite ca sa se protejeze de radiatii. ”As prefera sa fiu palida si alba, acoperita de pistrui decat sa am toate aceste cicatrici pe tot corpul”, spune Lisa. Ea isi doreste ca adolescentele care viseaza la o piele bronzata sa stie ca:”sunt frumoase pentru cei care conteaza, chiar si fara o piele bronzata perfect”. 

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img