joi, 28 martie, 2024

Poza zilei. O zona cunoscuta din Iasi, transformata in groapa de gunoi. Studentii obisnuiesc sa se adune in fiecare seara acolo

Distribuie:

Publicat:

Vrem sa fim respectati in Europa, ca majoritatea oraselor civilizate, dar continuam sa avem apucaturi tipice primitivismului. Iasul este vazut ca unul dintre cele mai importante centre universitare ale Romaniei, un mare punct de reper pentru strainii care aleg sa studieze la noi in tara. Totusi, realitatea este cu totul alta, iar imaginea orasului nostru drag este total opusa fata de cea pe care incercam sa o afisam celorlalti.

Imaginea zilei a fost surprinsa chiar in inima verde a Iasului – Copoul. Parcul "La Balena" este arhicunoscut studentilor si este, de regula, un punct de intalnire pentru acestia. In fiecare zi ii putem vedea in aceasta zona aflata langa una dintre cele mai vechi si importante universitati moderne din tara. 

Mai trist este ca parcul este transformat treptat intr-o groapa de gunoi, indeosebi in serile de weekend. Studentii nu pierd vremea si se aduna in grupuri mari pentru a se distra intreaga noapte. Astfel, de cele mai multe ori gasim pe acolo numai PET-uri si doze de bere, sticle de whisky sau vodka, gramezi de coji de seminte pe jos si ambalaje la tot pasul. 

Si uite asa, repetand aceste gesturi batjocoritoare, vom ramane in continuare codasi la capitolul civilizatie si bun simt.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img