joi, 25 aprilie, 2024

Prajitura asta chiar se face singura – Un dulce rapid, sa-l incerci cu incredere

Distribuie:

Publicat:

Ingrediente: 4 oua / 2 pahare de lapte (cald) / 1 pahar de apa / 1 pahar de zahar / 115 gr de faina / 125 gr de unt / 1 lingurita de vanilie.

Mod de preparare: Albusurile, separate atent de galbenusuri, le puneti intr-un vas uscat. Adaugati un praf de sare si le bateti spuma tare. Topiti si racoriti untul. La galbenusuri adaugati apa si zaharul, bateti ingredientele, apoi incorporati untul topit si amestecati. Turnati laptele in compozitia de galbenusuri, apoi adaugati faina si amestecati bine aluatul. Adaugati albusurile spuma si amestecati. Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu unt si infainata. Dati tava la cuptorul preincins pana la 180 grade Celsius, pentru 1 ora. Lasati prajitura inteligenta sa se raceasca complet, presarati-o cu zahar pudra si decorati-o dupa plac. O puteti portiona inainte de servire. Prajitura desteapta gingasa si delicioasa este gata.

Beneficii oua: Ouale fac parte categoria ”super-alimente” deoarece sunt singurele cu cele mai multe valori nutritive pentru sanatate.
Un ou are forma ovala si culoarea alba. Culorile acestuia pot fi in functie de calitate si de specia de pasari (gaina, rata, gasca, curca si prepelita).
Compozitia unui ou include invelisul si membrana acestuia care reprezinta cam 10%, albusul – 60% si galbenusul – 30%. Un ou intreg este o sursa bogata in proteine (proteinele contin toti aminoacizii necesari in dieta umana). In plus, reprezinta o excelenta sursa de vitamine (contine toate vitaminele cu exceptia Vitaminei C) si minerale (incluzand fosforul si zincul). Mai mult de 90% din totalul oualor reprezinta surse de contaminare cu bacterii, in special cu Salmonella si cu alte microorganisme precum Alcaligenes, Proteus, Pseudomonas. Spalarea si dezinfectarea oualor elimina microorganismele si bacteriile depozitate pe coarja.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img