joi, 28 martie, 2024

Prajitura Coca-Cola, un desert de care nu te saturi niciodata

Distribuie:

Publicat:

Prajitura Coca-Cola –  mult prea buna. Iata reteta:

Ingrediente pentru blat:

200 g faina

2 linguri de cacao

4 oua

1 pliculet praf de copt

150 ml coca cola

10 linguri zahar

Ingrediente pentru crema:

5 linguri faina

200 g unt

5 linguri zahar

esenta de vanilie

6 lingurite budinca de vanilie

300 ml lapte

Ingrediente pentru glazura:

1 budinca de ciocolata

400 ml Coca Cola

5 linguri zahar

2 fiole esenta de rom

Mod de preparare:

1. Pentru inceput, pregatim blatul. Batem ouale cu ajutorul unui mixer. Adaugam zaharul si amestecam pana se topeste in totalitate. Intr-un bol separat, amestecam faina cu praful de copt si pudra de cacao.

2. Adaugam amestecul de faina peste cel de oua si mixam cu grija, intr-o singura directie de jos in sus. La final, adaugam coca cola. Turnam aluatul obtinut intr-o tava acoperita cu hartie de copt si coacem la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute. Verificam cu ajutorul unei scobitori daca blatul este copt.

3. Pentru crema, adaugam intr-un vas laptele, budinca de vanilie, faina si zaharul. Amestecam cu ajutorul unui mixer pama la omogenizare. Punem compozitia obtinuta pe foc mic si fierbem pana cand devine densa si obtinem o textura asemanatoare cu cea de smantana. Luam crema de pe foc si o lasam la racit. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, adaugam untul si amestecam foarte bine.

4. Pentru glazura, punem la fiert 400 ml de Coca Cola. Adaugam zaharul si budinca de ciocolata si amestecam. Fierbem pana obtinem o crema densa. Luam de pe foc iar la final adaugam esenta de rom.

5. Pentru a monta prajitura, taiem blatul pregatit anterior, cu un cutit de paine, in doua parti egale. Tapetam un strat cu crema iar pe deasupra adaugam al doilea blat. La final, tapetam prajitura cu glazura de Coca Cola si o lasam la frigider timp de 1-2 ore inainte de servire.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img