News Flash:

Prajitura cu crema de lapte! Ce usor se prepara si ce buna este

27 Iunie 2017
1074 Vizualizari | 0 Comentarii
Ti-e pofta de o prajitura buna cu crema de lapte? Incearca aceasta reteta simpla.

Ingrediente:

Pentru blat:
4 oua
100 g zahar
3 linguri ulei
3 linguri apa rece
3 linguri cacao
8 linguri faina
1/2 plic praf de copt
esenta de rom

Pentru crema:
2 galbenusuri
500 ml lapte
zeama de la o lamaie
50 g amidon
un praf de sare
150 g zahar

Pentru decor:
ciocolata cu alune

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pana ce compozitia devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si apa. Faina se amesteca intr-un bol cu praful de copt si cacaua. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, faina cernuta, esenta de rom, se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua. Crema se prepara astfel: se pune laptele pe foc, iar cand da in colocot se ia de pe foc.

Peste galbenusurile amestecate cu zaharul, amidonul si praful de sare se adauga laptele caldut, zeama de lamaie si apoi se pun din nou pe foc, amestecand continuu pana da in clocot. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Se asaza prima foaie intr-o tava, se insiropeaza, apoi se intinde jumatate din crema, se asaza a doua foaie, iar restul de crema se intinde, apoi se rade deasupra ciocolata cu alune.

sursa: observator
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1689 (s) | 35 queries | Mysql time :0.015948 (s)