vineri, 26 aprilie, 2024

Preşedintele armean lansează un apel la consultări pentru depăşirea crizei politice

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele armean, Armen Sarkissian, a cerut miercuri organizarea de consultări în această săptămână pentru a depăşi criza politică care afectează acest mic stat fost sovietic de la protestele care au dus la demisia premierului Serzh Sargsyan, săptămâna trecută, relatează Reuters.

"Regret profund faptul că continuă această criză politică în ciuda faptului că toată lumea vorbeşte despre cât de periculoasă este această situaţie pentru viitorul ţării", a afirmat Sarkissian, într-un comunicat publicat de serviciul de presă al preşedinţiei.

''Lansez un apel la continuarea consultărilor în această săptămână pentru a se găsi o cale de ieşire din criză", a subliniat el.

Zeci de mii de protestatari s-au strâns miercuri dimineaţă în centrul capitalei armene, Erevan, paralizând oraşul pentru a protesta împotriva respingerii de către parlament a candidaturii la funcţia de premier a liderului opoziţiei Nikol Pashinyan, acesta din urmă anunţând o campanie naţională de nesupunere civică.

Armenia traversează din 13 aprilie o criză politică fără precedent. La 23 aprilie, manifestaţiile la care au luat parte zeci de mii de opozanţi au dus la demisia lui Serzh Sargsyan, ce fusese ales prim-ministru cu şase zile în urmă de către deputaţi, după ce timp de zece ani exercitase funcţia de preşedinte. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img