vineri, 29 martie, 2024

Preşedintele CJ amenință FC Buzău: Echipa nu va fi un loc în care nişte oameni vor merge pe principiul timpul trece şi mergem mai departe

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele CJ Buzău, nemulţumit de echipa de fotbal FC Buzău: Echipa nu va fi un loc în care nişte oameni îşi vor lua banii şi vor merge pe principiul timpul trece şi mergem mai departe

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a criticat, luni, la finalul unei şedinţe de consiliu judeţean, prestaţia noii echipe de fotbal a judeţului, FC Buzău, la care şi instituţia pe care o conduce este asociat.

Neagu, care a fost prezent pe stadion la primul meci al FC Buzău disputat pe teren propriu, a afirmat că a constatat "o lipsă crasă de atitudine în teren", informează News.ro.

În acest context, Neagu a făcut apel la toţi factorii implicaţi în proiectul FC Buzău, finanţat cu bani de la bugetul municipiului şi cel al judeţului, să facă tot ce au promis la lansarea proiectului.

"Am făcut apel la ceilalţi implicaţi, investitor privat, şi toţi ceilalţi. Trebuie să ne dăm mâna în spriritul echipei şi să nu aruncăm banii publici absolut degeaba. Consiliul Judeţean nu se implică în problemele tehnice, cine joacă, cine antrenează. Nu suntem nici antrenori, nu suntem nici manageri de club, nu suntem nici procuratori de jucători, şi aşa mai departe, însă fiecare trebuie să-şi facă treaba. Ca microbist, pentru că îmi place fotbalul, am fost la meci, am vrut să realizez şi eu ce se întâmplă acolo, pentru că mi s-a părut o lipsă crasă de atitudine a jucătorilor în teren. Ca neprofesionist, am vrut să văd, poate s-au schimbat lucrurile, am vrut să înţeleg. Nu e treaba mea ce face antrenorul, dar văd şi eu o lipsă de atitudine. Eu vreau să aloc nişte bani publici, dar înainte să ceri trebuie să şi oferi", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

El a ţinut să atragă atenţia că nu va accepta ca banii publici să fie folosiţi fără o justificare foarte strictă, dar şi că îşi doreşte o echipă care să crească sănătos în câţiva ani.

"Echipa nu va fi un loc în care nişte oameni îşi vor lua banii şi vor merge pe principiul timpul trece şi mergem mai departe. (..) Ştiu că mă vor înjura suporterii, dar să recunoaştem, noi în Liga I mari tradiţii nu avem, a fost o echipă meteorică în Liga I. Mi-aş dori să atragem cât mai mulţi parteneri din societatea civilă, în doi, trei ani să avem o oarecare performanţă în Liga 1, acesta este şi scopul. Nu vreau să creştem ca Făt-Frumos ca apoi să retrogradăm. Vreau să putem să creştem juniori, copii cărora le place fotbalul, pentru că dacă nu începem de jos în sus nu o să facem absolut nimic. Acum echipa a fost încropită şi am fost de acord să fie încropită doar la început", a susţinut el.

Totodată, preşedintele CJ Buzău a adăugat că nu va mai fi de acord ca în Crâng să joace fotbalişti trecuţi de prima tinereţe şi a susţinut că trebuie promovaţi tinerii cu "foame de performanţă", care să-şi dorească să evolueze şi să lupte pentru Buzău.

"Sunt de acord, nu putem într-o zi să realizăm totul, avem un program de 2-3 ani legat de această echipă, să ajungem în prima ligă. Eu sunt trecător pe aici, pe această funcţie şi nu am un contract pe viaţă cu Consiliul Judeţean. Tocmai de aceea i-am anunţat pe cei care fac parte din acest proiect că, atât cât voi mai fi eu preşedinte, dacă începând de iarna anul viitor se continuă cu jucători de 35-40-70 de ani, noi ne retragem din acest proiect. Nu ne interesează! Acum am înţeles că e echipa că nouă, că trebuie să fim pe o linie de plutire, dar ca să avem performanţă trebuie să promovăm fotbalişti tineri, care au foame de performanţă, care vor să evolueze. Pentru că la o vârstă ajung la saturaţie. Vii pe un contract frumos, stai un an în care faci sau nu faci ceva şi apoi pleci. Nu merge aşa, vreau să fie tineri legaţi sufleteşte de Buzău", a precizat preşedintele CJ Buzău.

Neagu a declarat că, în ciuda bugetului restrâns, împreună cu specialiştii din instituţia pe care o conduce a identificat sumele necesare pentru a ajuta financiar echipa din Crâng, dar a spus şi că în iarnă se va face un prim bilanţ.

"Eu am găsit resurse în ciuda situaţiei bugetare, iar în şedinţa următoare vom aloca o sumă de bani către F.C. Buzău şi fac apel la toată lumea să facă ceea ce a promis şi să se ţină de cuvânt pentru că nu vreau să ajungem cu datorii istorice şi alte probleme. Am preluat un club curat, vreau să rămână un club curat. Facem un efort şi alocăm banii promişi astfel încât anul asta nu mai avem nicio obligaţie morală şi în iarnă tragem linie şi vedem ce şi cum", a concluzionat Neagu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img