sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Președintele CJ Vaslui a plantat un stejar în curtea Spitalului Județean de Urgență

Distribuie:

Publicat:

Miercuri, 17 noiembrie, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, însoțit de vicepreședinții Ciprian Trifan și Dan Marian, a participat la o activitate de plantare a unor stejari în curtea Spitalului Județean de Urgență Vaslui, inițiată de Centrul Europe Direct Vaslui.

Evenimentul, intitulat ”PICKnic Europa”, a avut ca obiectiv conștientizarea viitoarei generații asupra importanței protejării mediului și s-a bucurat de prezența a 30 de elevi ai Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui, dar și de specialiști de la Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția Silvică, Garda de Mediu, Agenția Națională pentru Arii protejate-Serviciul Teritorial Vaslui și Primăria municipiului Vaslui.

În total au fost plantați 27 de stejari, câte unul pentru fiecare stat membru UE, care vor alcătui pădurea manifest EU4EST.

”Este un gest simbolic și transmitem un mesaj tuturor vasluienilor să avem o atitudine prietenoasă și proactivă față de mediul înconjurător și pentru viitorul unui Vaslui verde. Mulțumim tinerilor pentru implicarea în această acțiune. Împreună contribuim la construirea unui mediu sănătos pentru toți semenii noștri și mai ales pentru urmași. Avem datoria să îi îngrijim în permanență și să îi educăm și pe alții în spiritul protejării mediului înconjurător”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Evenimentul a mai cuprins o acțiune de ecologizare și un dialog-informare despre ”Pactul verde european”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img