News Flash:

Preşedintele german va face o vizită în California în iunie, dar nu se va întalni cu Trump

25 Aprilie 2018
1062 Vizualizari | 0 Comentarii
frank walter steinmeier ales presedinte al germaniei 433589

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier se va afla într-o vizită de câteva zile pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii la mijlocul lunii iunie, însă pe agenda sa nu figurează şi o întâlnire cu preşedintele american Donald Trump, transmite dpa.

Scopul principal al călătoriei este deschiderea pentru public a casei în care scriitorul german exilat Thomas Mann a locuit într-o suburbie a oraşului Los Angeles, a precizat miercuri biroul de presă al preşedinţiei de la Berlin.

Casa în care a trăit familia scriitorului în timpul exilului american între 1942 şi 1952 a fost achiziţionată de guvernul german cu 13 milioane de dolari în 2016 pentru a împiedica să fie demolată.

Steinmeier a denumit vila din Pacific Palisades ''Casa Albă a Exilului''.

Se intenţionează ca ea să devină un spaţiu pentru diverse reuniuni. Casa Thomas Mann va găzdui, de asemenea, oameni de ştiinţă bursieri.

Cu prilejul deplasării în California, preşedintele german va face o vizită şi în Silicon Valley, unde va discuta despre digitalizare şi viitorul locurilor de muncă.

Înainte de a deveni preşedinte, rol în cea mai mare parte ceremonial, social-democratul Steinmeier a condus diplomaţia germană. În timpul campaniei electorale din SUA, el l-a calificat pe candidatul republican Donald Trump drept un 'predicator al urii'.

''La momentul respectiv era vorba despre o campanie electorală în SUA pe care nu doar eu, în fostul meu rol, am considerat-o îngrijorătoare. Astăzi este important pentru noi faptul că preşedintele Trump este preşedintele democratic ales al Statelor Unite'', a declarat ulterior Steinmeier.

Cancelarul german Angela Merkel are programată vineri o întâlnire cu preşedintele american la Washington. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0973 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026011 (s)