sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Preşedintele Ugandei a prezentat scuze pentru afirmaţiile fiului său de pe Twitter, care a ameninţat cu invadarea Kenyei

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele ugandez Yoweri Museveni a prezentat miercuri scuze, într-un comunicat, pentru afirmaţiile fiului său de pe Twitter, care a ameninţat cu invadarea Kenyei, relatează AFP.

Afirmaţiile de la începutul săptămânii ale generalului Muhoozi Kainerugaba, fiul cel mare în vârstă de 48 de ani al şefului statului, au ofensat Kenya.

Fiul preşedintele a sugerat că ar avea nevoie, el şi armata sa, de două săptămâni pentru a ajunge în capitala kenyană Nairobi, potrivit Agerpres.

De asemenea el l-a criticat, pe aceeaşi reţea de socializare, pe fostul şef al statului kenyan, Uhuru Kenyatta, pentru că nu a participat la alegerile prezidenţiale din august, în pofida faptului că legea fundamentală îi interzicea mai mult de două mandate.

Într-un comunicat dat publicităţii miercuri, preşedintele ugandez şi-a criticat fiul pentru că "s-a amestecat în afacerile interne" ale Kenyei şi s-a exprimat public asupra unor chestiuni politice, ceea ce este în mod normal interzis oricărui responsabil militar.

COntinuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img