vineri, 29 martie, 2024

Prețuri din ce în ce mai mari pe litoralul românesc. Cât trebuie să scoți din buzunar, în medie, pentru cazare şi masă

Distribuie:

Publicat:

Prețurile au explodat anul acesta pe litoralul românesc. De mai mulți ani, mulți români preferă să plece în străinătate și să dea uitării plajele din România, din cauza prețurilor exagerate, având în vedere condițiile care le sunt oferite. Spre surprinderea tuturor, prețurile continuă să crească.

Mulți români au renunțat la ideea de a-și petrece vacanța pe litoralul românesc. Motivul este unul foarte cert: prețurile care au explodat în ultima perioadă. Mulți turiști de la malul mării au fost uimiți atunci când au primit notele de plată, la restaurant.

Prețuri din ce în ce mai mari pe litoralul românesc

În ceea ce privește cazările, situația este asemănătoare. Specialiștii susțin că s-a înregistrat o creştere cu 15% faţă de 2020. De asemenea, preţurile la mâncare au crescut cu aproximativ 10%-15% față de acum doi ani.

Potrivit adevărul.ro, preţul pentru o cameră dublă/noapte este, în medie, de 284 de lei. Fără îndoială, prețul la cazare sau la mâncare depinde de stațiune, de restaurantul ales, de serviciile oferite, de zonă.

Pentru o porţie de cartofi prăjiţi, turiştii vor plăti aproximativ 8-10 lei, în timp ce o porţie de hamsii este aproximativ 25 de lei, conform aceleiași surse. Într-adevăr, s-a înregistrat o scădere semnificativă în ceea ce privește numărul de persoane care vin pe litoralul românesc.

Unde au ales românii să își petreacă concediul vara aceasta

Cei mai mulți turiști au fost prezenți anul acesta la malul mării în perioada în care au avut loc diferite festivaluri de muzică, cum ar fi Neversea. Și atunci, prețul la cazare a fost unul pe care mulți români nu și-l permit.

Mai mult decât atât, prețurile pentru șezlong pot ajunge până la 50-100 de lei pe zi, pentru o singură persoană. Așadar, tot mai puțini români aleg să meargă în Constanța în timpul concediului de vară.

Alți români aleg destinații din afara țării, cum ar fi Thassos, Cannes, dar și plajele din Grecia și Turcia. Destinaţiiile exotice precum Dubai, Egipt, Zanzibar, Seychelles sau Punta Cana sunt, de asemenea, în topul preferințelor românilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img