News Flash:

Preasfintitul Corneliu a participat la intronizarea noului Episcop al Covasnei si Harghitei

17 Februarie 2015
2806 Vizualizari | 1 Comentarii
Preasfintitul Parinte Andrei Moldovan a fost intronizat duminica, 15 februarie 2015, in demnitatea de Episcop al Covasnei si Harghitei. Evenimentul a avut loc dupa savarsirea Sfintei Liturghii in Catedrala Episcopala din Miercurea Ciuc.

Ceremonia de intronizare a avut loc duminica, 15 februarie, dupa Sfanta Liturghie arhiereasca si in prezenta reprezentantilor autoritatilor centrale si judetene, a consilierilor eparhiali si a protopopilor, a numerosi preoti din Episcopia Covasnei si Harghitei, dar si a multor preoti si credinciosi din Arhiepiscopia Sibiului, veniti sa-l felicite pe PS Episcop Andrei, cel care a fost vreme de sapte ani Episcop-vicar pe langa istoricul scaun sagunian.

Soborul de arhierei care a liturghisit in Catedrala episcopala din Miercurea Ciuc a fost format din Inaltpreasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, Inaltpreasfintitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, Inaltpreasfintitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Inaltpreasfintitul Irineu, Arhiepiscopul de Alba Iulia, Inaltpreasfintitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului, Inaltpreasfintitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, Preasfintitul Corneliu, Episcopul Husilor, Preasfintitul Sofronie, Episcopul Oradiei, Preasfintitul Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, Preasfintitul Andrei, Episcopul ales al Covasnei si Harghitei, Preasfintitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Preasfintitul Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfintitul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Romane a Ungariei, Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal, Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, Preasfintitul Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a celor doua Americi, Preasfintitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului.

Dupa Sfanta Liturghie, PS Visarion, Episcopul Tulcii a citit gramata mitropolitana de intronizare a episcopului ales pentru Covasna si Harghita, iar mai apoi, IPS Mitropolit Laurentiu a oficiat ceremonia prin care PS Episcop Andrei a primit insemnele episcopale si a fost asezat in scaunul arhieresc din Catedrala episcopala.

“Cinstesc preotii inspirati de idealuri misionare”

IPS Mitropolit Laurentiu a subliniat in cuvantul de binecuvantare de la acest moment chemarea misionara a noului episcop din Covasna si Harghita.

“Am considerat ca ucenicul Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Ioan, care a lucrat timp de sapte ani la noi ca Episcop-vicar, implinindu-si intru toate indatoririle sale, este destul de matur, de responsabil si invrednicit de Dumnezeu sa conduca aceasta eparhie deosebita, misionara”, a spus IPS Mitropolit Laurentiu.

Mesajul Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a fost citit de Preasfintitul Varlaam, Episcop-vicar patriarhal. Au urmat mesajele de felicitare si de incurajare din partea IPS Mitropolit Andrei, din partea presedintelui Romaniei, Klaus Werner Johannis, transmis prin consilierul prezidential Sergiu Nistor, din partea secretarului de stat pentru culte, Victor Opaschi, care a transmis si mesajelul premierului Victor Ponta, iar in cele din urma, PS Episcop Andrei a rostit cuvantul de binecuvantare si de multumire.

“In aceste moment imi indrept gandul catre slujitorii Sfintelor Altare, strajerii credintei si aparatorii idealurilor duhovnicesti, cei care oriunde au slujit, ca purtatori de har, au devenit modele de viata pentru pastoritii lor. Preacucernicului cler, dedicate sfintei misiuni, trudind cu timp si fara timp in aria Sfintei Biserici, aduc binecuvantarea si sustinerea mea. Cinstesc si respect preotii care sunt inspirati de idealurile misionare si ma inclin in fata lucrarii nezgomotoase si de multe ori nestiute si necunoscute, a spus Parintele Episcop.

Nu in cele din urma, consilierul administrativ-bisericesc al Episcopiei Covasnei si Harghitei, Teodor Bijec a citit cuvantul de bun-venit din partea administratiei eparhiale si a tuturor clericilor si credinciosilor din Episcopia Covasnei si Harghitei.

La final, noul episcop intronizat a fost przeentat multimilor de credinciosi pe treptele din fata Catedralei episcopale, iar cei prezenti au primit binecuvantarea celui care le este de acum inainte arhiereu si pastor de suflete.

episcopiahusilor.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1322 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041013 (s)