News Flash:

Preasfintitul Corneliu-Episcopul Husilor:APEL LA RUGACIUNE PENTRU PLOAIE

10 Iunie 2015
2598 Vizualizari | 0 Comentarii
Traind cu durere faptul ca asupra noastra s-a abatut in mod vizibil mania lui Dumnezeu din luna martie, nemaiexistand niciun strop de ploaie in foarte multe tinuturi, ne adresam tuturor preotilor, monahilor, monahiilor si crestinilor responsabili, ca, duminica, 14 iunie 2015, in toate bisericile sa se inalte rugaciuni fierbinti cu pocainta catre milostivul Dumnezeu, pentru ploaie binecuvantata spre rodire a pamantului si spre hrana noastra zilnica.

Situatia a devenit dramatica, in multe locuri nemaifiind apa in fantani

Asa cum odinioara Sfantul Prooroc Ieremia deplangea starea de suferinta prin seceta, pentru faradelegile poporului sau, tot astfel se repeta si astazi, toti platind pentru nedreptatile si necredinta noastra: „Ogoarele au crapat, pentru ca n-a mai fost ploaie pe pamant, fantanile nu mai au apa, cerboaica naste in camp si isi paraseste puii, pentru ca nu mai este iarba, desi faradelegile noastre marturisesc impotriva noastra, Tu, Doamne, fa mila cu noi, pentru sfant numele Tau!” Ieremia 14,1-7.

Dupa Sfanta Liturghie, acolo unde se va putea, se vor face procesiuni pe camp cu sfintele icoane, cu rugaciuni si pocainta, ca Dumnezeu sa se milostiveasca spre noi si sa nu ne omoare cu foamea si setea.

Intorcandu-ne catre El, sa ne schimbam viata, pentru pastrarea ei, lucrand prin credinta spre fapta cea buna, urmand calea Bisericii care ne aduce la viata si ne fereste de orice rau.

Mai ales, ca, a inceput perioada de post in cinstea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, acum a sosit ceasul cautarii si intoarcerii de la caile noastre cele rele, spre Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, “Calea, Adevarul si Viata” Ioan 14,6, care ne asteapta cu rabdare si multa mila spre a implini rugaciunile si cererile noastre!

† CORNELIU

EPISCOPUL HUSILOR


Rugaciune la vreme de seceta si foamete

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primeste rugaciunea nevrednicilor robilor Tai. Intoarce-Ti mania cea cu dreptate pornita asupra noastra. Nu ne omori cu foame si cu sete pe noi, oamenii, si dobitoacele. Ci cu milostivire porunceste norilor din cer sa slobozeasca pamantului ploaie la vreme, ca sa-l racoreasca si sa creasca iarba dobitoacelor si verdeata spre slujba oamenilor si sa aduca roadele cele de trebuinta vietii noastre; ca sa preaslavim sfant numele Tau, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0932 (s) | 23 queries | Mysql time :0.037707 (s)