vineri, 29 martie, 2024

Preasfintitul Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, a savarsit slujba de sfintire a bisericii noi a parohiei Lunca Banului II

Distribuie:

Publicat:

Evenimentul, urmat de savarsirea Sfintei Liturghii pe un podium amenajat in curtea bisericii, a adunat numerosi credinciosi, atat din parohie, cat si din imprejurimi.

In omilia rostita cu acest prilej, Ierarhul Husilor a aratat ca Hristos ne invata arta dialogului si a rabdarii in relatiile cu semenii nostri:

„Dumnezeu ne invata cum sa dialogam, cum sa abordam pe cei care nu au intelegerea atat de profunda a lucrurilor, a credintei. Hristos ne invata sa avem rabdare cu cei de langa noi, sa invatam arta dialogului. (…) A dialoga cu cineva inseamna deja sa incepi un pelerinaj in sufletul lui, sa intri in inima lui, in adancul fiintei sale. Cu multa discretie, cu delicatete.(…)

Cand Il intalnesti pe Domnul si dialoghezi cu el, si ai rabdare sa-L asculti, nu se poate sa nu aiba loc o schimbare in inima ta, sa vezi altfel lucrurile.”

De asemenea, Preasfintia Sa a a explicat ce inseamna „apa cea vie” la care a facut referire Domnul Hristos:

„Hristos nu si-a pierdut rabdarea cu femeia samarineanca, vazand ca nu intelege ce vrea sa spuna prin „apa cea vie”, care este Duhul Sfant.  Daca Duhul Sfant vine in viata omului, el nu mai inseteaza dupa cele din lumea aceasta.

A nu inseta niciodata, din punct de vedere duhovnicesc, inseamna a gasi sensul vietii tale. Inseamna sa descoperi care este rostul tau pe acest pamant. Cand nu-l descoperi, insetezi, te framanti in inima ta, si toata viata ta este un chin.(…) Duhul Sfant ne hraneste pe fiecare dintre noi din punct de vedere spiritual. Dar nu putem descoperi „apa cea vie” daca nu intram in dialog cu Dumnezeu si nu ne marturisim Lui.”

La final, Preasfintitul Parinte Ignatie a evidentiat pe toti cei care au contribuit la zidirea bisericii, oferindu-le diplome de vrednicie. De aemenea, preotii: Catalin Macovei, de la parohia Lunca Banului I si Dumitru Balan, parohul bisericii nou sfintite, au primit, din partea Ierarhului Husilor, distinctia de iconom stavrofor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img