News Flash:

Precizari de ULTIM MOMENT dupa ce a fost declansata epidemia de gripa: 'Nu se pune problema de carantina'

30 Ianuarie 2019
748 Vizualizari | 0 Comentarii
media 142968311772755100

Nu se pune problema instituirii carantinei la acest moment în România din cauza circulației virusului gripal, a anunțat directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, precizând că aceasta este o măsură luată în situații extreme, iar "noi trăim o situație normală".

"Nu se pune problema de carantină, carantina este adoptată în situații extreme, situație pe care nu o trăim, trăim o situație normală, dacă vreți gripa așa evoluează câteodată în număr mai mare de cazuri față de sezoane anterioare. Carantina e o masură adoptată extrem de rar, decisă de Organizația Mondială a Sănătății, de obicei. Există un regulament, tratat internațional care stipulează aceste lucruri", a declarat Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, conform Mediafax.

Ministerul Sănătății a constatat că în România este epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutive și sunt 54 de decese din cauza bolii. Sorina Pintea a precizat că măsurile instituite în epidemie de gripă nu sunt unele speciale și se aplică deja.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 54, de la începutul sezonului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1386 (s) | 34 queries | Mysql time :0.065146 (s)