News Flash:

PREDOIU, despre Ordonanta migratiei primarilor: "Este neconstitutionala!"

28 August 2014
1483 Vizualizari | 0 Comentarii
Catalin Predoiu a comentat intr-o interventie telefonica la emisiunea JOCURI DE PUTERE, de la REALITATEA TV, despre Ordonanta migratiei primarilor, care ar urma sa fie adoptata joi in Guvern.

Ordonanta este neconstitutionala pentru ca nu prezinta un caracter de urgenta, fara indoiala va fi invalidata la CCR.

1. Pana in 2006 migratia era posibila din punct de vedere legal, dupa 2006 legiuitorul a schimbat sistemul si a interzis aceasta migratie. A dat insa un termen de optiune pentru ca primarii sa nu fie luati prin surprindere si sa aiba posibilitatea sa opteze daca raman in acel partid sau nu. Exista un principiu al predictibilitatii legislative, legiuitorul nu are dreptul sa ia prin surprindere publicul cu acte normative pe nepregatite. Atunci era o motivatie morala, acum este imorala. Acum se face suspendarea sistemului.

2. Al doilea contrargument este legat de asa-zisa ipocrizie care ar persista in administratiile publice, pentru ca un primar ar activa de fapt pentru alt partid. Legea trebuie sa aiba in vedere normalitatea. Eu stiu ca sunt si primar, care in mod duplicitar sunt inscrisi intr-un partid dar, de fapt, actvieaza pentru alt partid. Cei mai multi dintre primari sunt oameni onesti, integri. Legea are un caracter imoral, daca Ponta o va emite.

3. S-a invocat ca a existat USL si spargerea USL ar fi schimbat majoritatile. Relatia dintre primari si alegatori are in vedere partidul, pentru ca partidul are un caracter de stabilitate, iar aliantele se desfac mai devreme sau mai tarziu.

Toate aceste argumente nu tin si ordonanta este neconstitutionala si din punct de vedere al prescriptiilor Constitutiei, dar este si imorala, ca motivatie.

Chiar daca am accepta ca exita dezbateri tehnice pe aceste motive, exista un element care schimba complet tabloul, adica proximitatea alegerile prezidentiale. Este complet nedemocratic sa faci o astfel de schimbare a sistemului, cand mai ai putin timp pana la alegerile prezidentiale. Este clar ca ordonata este facuta pentru a pregati fraudarea alegerilor prezidentiale. Este o ordonanta ambulanta pentru Guvernul Ponta. Toate aceste motive sunt suficiente pentru a nu mai discuta despre posibilitatea unui astfel de act normativ.

catalin predoiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036812 (s)