News Flash:

Prefectii din Covasna, Harghita si Mures, SCHIMBATI dupa scandalul cu UDMR

18 Decembrie 2014
1230 Vizualizari | 0 Comentarii
Guvernul a schimbat prefectii din cele trei judete cu o densa minoritate maghiara, dupa ce UDMR a reclamat unele interventii nelegitime.

Marius Popica a fost retras de la conducerea prefecturii Covasna si inlocuit cu subprefectul Sebastian Cucu, Vasile Oprea a fost schimbat din postul de prefect al judetului Mures cu Lucian Goga (PSD), iar Petres Sandor (UDMR) a fost retras din postul de prefect in cel de subprefect in Harghita, conform Mediafax.  Postul de prefect al judetului Harghita a fost preluat de catre subprefectul Jean-Adrian Andrei, sustinut de PSD.

Prefectul de Covasna a fost criticat de liderii UDMR dupa ce acesta a cerut inlaturarea steagului secuiesc din spatiile publice.

Marius Popica a sustinut ca nu intelege protestul UDMR, deoarece, in calitate de garant al legii, nu a facut altceva decat sa ceara respectarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile a Curtii de Apel Brasov, pronuntata in urma cu cateva luni, care a decis ca steagul secuiesc a fost arborat ilegal si trebuie inlaturat.

Prefectul a mentionat ca primarii localitatilor Ozun si Targu Secuiesc, aflati in situatii similare s-au conformat, precum si faptul ca cei care sunt nemultumiti de legile existente au la indemana parghiile democratice necesare pentru modificarea lor.

udmr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1363 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011667 (s)