sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Prefectul de Vaslui ii obliga pe cetatenii judetului sa isi protejeze zona nasului si a gurii in spatiul public

Distribuie:

Publicat:

 

Aducem în atenţia cetăţenilor judeţului Vaslui HOTĂRÂREA NR. 11/2020 privind adoptarea măsurii de protejare a populaţiei împotriva răspândirii infecţiei cu COVID-19 pe teritoriul judeţului Vaslui adoptată de COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ VASLUI în data de 04.04.2020:

 

ÎNCEPÂND DE MÂINE, 06.04.2020, SE IMPUNE PENTRU TOŢI CETĂŢENII JUDEŢULUI VASLUI PURTAREA MIJLOACELOR DE PROTECŢIE A GURII ŞI A NASULUI ÎN SPAŢIILE PUBLICE, PRECUM ŞI SPAŢIILE COMERCIALE, PIEŢE, INSTITUŢII PUBLICE, ŞANTIERE, GĂRI, AUTOGĂRI ETC.

 

Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome.

 

NU ESTE OBLIGATORIU CA ACESTE MIJLOACE DE PROTECŢIE SĂ FIE MĂŞTI MEDICALE. SE POT FOLOSI EŞARFE, MĂŞTI DIN PÂNZĂ SAU ORICE ALTE TIPURI DE PROTECŢIE CARE SĂ ACOPERE NASUL ŞI GURA.

 

INFORMĂM cetățenii să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!

 

Românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0725.218.672.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img