sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Prefectul de Vaslui la Vama Albita: “Vasluiul, prin Vama Albita, reprezinta un bastion la granita Uniunii Europene cu celelalte state ale Europei…..:-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Luni,5 Decembrie, prefectul Isabel BOGDAN a participat la lansarea campaniei de informare dedicate Saptamanii Anticoruptie la Frontiera, sub deviza “Pe aici coruptia nu trece!”, initiata de Directia Generala Anticoruptie, in parteneriat cu Centrul National Anticoruptie al Republicii Moldova si Serviciul de Stat al Politiei de Frontiera din Ucraina, cu sprijinul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

Scopul campaniei tripartite este constientizarea cetatenilor cu privire la riscurile implicarii in fapte de coruptie si informarea in legatura cu modalitatile de sesizare ale acestora, dezvoltarea unui climat de siguranta publica si crearea unui cadru de cooperare transfrontaliera.

 Pe parcursul campaniei, care are loc in perioada 5-9 decembrie, vor fi distribuite pliante si afise in 14 puncte de trecere a frontierei comune dintre Romania, Republica Moldova si Ucraina.

   “Vasluiul, prin Vama Albita, reprezinta un bastion la granita Uniunii Europene cu celelalte state ale Europei, iar coruptia incearca sa acapareze oameni si institutii, insa ea nu este inevitabila. Coruptia poate fi respinsa, asa cum au demonstrat-o, in mai multe randuri, angajatii vamali si politistii de frontiera vasluieni.

Speram ca mesajul dumneavoastra sa patrunda in toate mediile sociale, iar activitatile Directiei Generale Anticoruptie, derulate in parteneriat cu Centrul National Anticoruptie al Republicii Moldova si Serviciul de Stat al Politiei de Frontiera din Ucraina, cu sprijinul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, sa-si atinga scopul, de a crea un climat de siguranta publica, iar deviza campaniei “Pe aici coruptia nu trece!” sa nu fie doar un simplu mesaj.

Tinand cont de faptul ca pe 9 decembrie se marcheaza Ziua Internationala Anticoruptie, cu acest prilej, in calitate de prefect, va indemn pe toti sa luptam pentru un viitor sustenabil, unde coruptia sa fie respinsa, unde integritatea prevaleaza, iar atitudinea noastra sa fie proactiva la sesizarea faptelor de coruptie. Doar asa putem avea un mediu de dezvoltare sanatos in comunitate”, a declarat prefectul Isabel BOGDAN, la conferinta de prezentare a campaniei, de la Vama Albita.

In Romania, reprezentantii Directiei Generale Anticoruptie, impreuna cu Inspectoratul General al Politiei de Frontiera si cu voluntari vor distribui in punctele de trecere a frontierei Galati, Oancea, Albita, Sculeni, Siret, Sighetul Marmatiei, Halmeu si in Aeroportul Otopeni, pe sensul de intrare in tara, materialele informative insotite de recomandari referitoare la adoptarea unui comportament integru si a unei atitudini pro active cu privire la sesizarea faptelor de coruptie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img