joi, 18 aprilie, 2024

Prefectura Vaslui a participat la aplicatia ISU de la Codaesti – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Isabel BOGDAN si subprefectul Mircea GOLOGAN au participat miercuri, 29 martie, la un exercitiu de simulare pentru limitarea efectelor negative in cazul unui accident rutier, in apropierea unei statii de carburnati, de la intrarea in localitatea Codaesti, in care sunt implicate mai multe masini, inclusive un autotren, care transporta substante periculoase, realizat sub coordonarea Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (IJSU) Vaslui.
 Actiunea a fost coordonata de prefectul Isabel BOGDAN, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, la care au participat si celelalte institutii care asigura functii de sprijin in gestionarea situatiilor de urgenta in zona de responsabilitate. 
 ”Prin acest exercitiu am dorit sa vedem modul de cooperare a institutiilor pentru gestionarea unei situatii de urgenta generate de producerea unui accident, cu deversari de substante periculoase, si testarea planului rosu de interventie. Sunt convins ca am avut cu totii de invatat si speram ca intr-un caz real sa existe acelasi comportament in interventie, astfel incat sa limitam eventualele efecte negative”, a declarat prefectul Isabel BOGDAN.
     In cadrul exercitiului au fost implicate si comitetele locale pentru situatii de urgenta din comunele Miclesti si Codaesti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img