News Flash:

Prefectura Vaslui cere in instanta anularea unei decizii de interzicere a explorarii GAZELOR de SIST

20 Martie 2014
1816 Vizualizari | 0 Comentarii
Prefectura Vaslui a dat in judecata, miercuri, Consiliul Local Dodesti cerand anularea unei hotarari prin care a fost interzisa explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunei, fiind vorba despre unitatea administrativa al carei primar a refuzat sa elibereze un aviz pentru Chevron.

O noua hotarare de interzicere a explorarii si exploatarii gazelor de sist, de aceasta data aprobata de Consiliul Local Dodesti, a fost atacata la Tribunal de Prefectura Vaslui, institutie care solicita instantei anularea respectivului document pe motiv de ilegalitate, transmite corespondentul Mediafax.

Comuna Dodesti, unde consilierii locali au luat aceasta hotarare, este cea in care primarul Victor Popa a refuzat, la inceputul lunii martie, sa emita un aviz Consiliului Judetean Vaslui in vederea eliberarii unui certificat de urbanism catre Chevron.

Compania petroliera detine o suprafata de teren in extravilanul localitatii Urdesti, comuna Dodesti, unde ar urma sa fie amplasata a cincea sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.

"Asa cum s-a motivat si in celelalte actiuni in instanta pe tema interzicerii explorarii si exploatarii gazelor de sist, comunitatile locale nu se pot pronunta asupra exploatarii zacamintelor din subsolul, acestea fiind in proprietatea exclusiva a statului. Asadar, hotararea Consiliului Local Dodesti este una ilegala si, in consecinta, am solicitat anularea acesteia in instanta", a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax subprefectul judetului Vaslui, Andrei Puica.

Prefectura Vaslui a castigat recent in instanta procesul intentat Consiliului Local Pungesti care, in 17 octombrie 2013, a interzis explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunei, hotarare considerata ilegala de catre instanta.

Astfel, magistratii Tribunalului Vaslui au admis cererea Prefecturii Vaslui, de anulare a acelei hotarari prin care CL Pungesti interzicea explorarea si exploatarea gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice.

Pana in prezent, Prefectura a castigat la Tribunalul Vaslui zece procese intentate consiliilor locale care au interzis explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunelor respectiv, doar CL Bacani atacand cu apel sentinta instantei vasluiene. In schimb, au existat si trei consilii locale, respectiv Alexandru Vlahuta, Suletea si Pogana, care au avut castig de cauza in instanta pe aceeasi speta, insa Prefectura Vaslui le-a atacat la Curtea de Apel Iasi.

Mediafax.ro

chevron victor popa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1003 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037637 (s)