joi, 18 aprilie, 2024

Prefectura Vaslui: Comisia de Dialog Social – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Joi, 16 martie, subprefectul Mircea Gologan a condus sedinta Comisiei de Dialog Social, in care au fost prezentate prerogativele Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Vaslui, iar la final a fost facuta o sinteza a activitatii desfasurate pe parcursul anului 2016.
Comisarul sef adjunct, Constantin Vasilache, a precizat ca anul trecut institutia pe care o coordoneaza a desfasurat un numar de 2.564 actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor, actiuni tematice de control si pentru cercetarea reclamatiilor si sesizarilor primite din partea consumatorilor.  
Urmare deficientelor constatate, au fost dispuse urmatoarele masuri: oprirea temporara a comercializarii pentru produse alimentare si nealimentare in valoare de 53.801 lei, pana la eliminarea/remedierea deficientelor constatate; oprirea definitiva a comercializarii si retragerea din circuitul comercial pentru produse alimentare si nealimentare in valoare de 6.739 lei. 
Pentru incalcarea prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor, au fost sanctionati contraventional un numar de 2.002 operatori economici, fiind aplicate un numar de 1.100  amenzi contraventionale in valoare totala de 1.751.850  lei si 902 avertismente.
”In aceasta perioada au fost cercetate si solutionate un numar de 516 reclamatii primite din partea consumatorilor. In urma cercetarilor efectuate 240 reclamatii s-au dovedit a fi intemeiate, 109 reclamatii au fost neintemeiate, 70 reclamatii au fost redirectionate spre cercetare organismelor competente, 97 reclamatii nu au putut fi solutionate din cauza lipsei elementelor necesare cercetarii”, a spus Constantin Vasilache, comisarul sef adjunct al CJPC Vaslui.  
In cadrul intalnirii, subprefectul Mircea Gologan s-a aratat interesat de disponibilizarile de la Vastex, dupa ce fabrica si-a incetat activitatea, Silviu Calancia, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui, precizand ca nu toti fostii salariati de la fabrica de textile au solicitat ajutorul de somaj, iar cei care au intrat in evidentele agentiei urmeaza sa intre intr-un program de reconversie profesionala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img