vineri, 29 martie, 2024

Premiera istorica! Beneficiile de care se vor bucura soferii Uber din Marea Britanie

Distribuie:

Publicat:

Şoferii Uber din Regatul Unit vor putea beneficia de salariu minim, concedii plătite şi pensie, ca urmare a unei decizii lansate de curtea supremă britanică.

Astfel, cei 70.000 de şoferi vor câştiga cel puţin 8,72 lire pe oră, adică salariul minim din Marea Britanie pentru cei cu vârste de peste 25 de ani, într-o lovitură majoră pentru modelul de business al firmei, conform CNBC.

Gigantul american spune că este „dispus să se schimbe”, însă, cel mai probabil, preţurile pentru utilizatorii aplicaţiei vor creşte ca urmare a hotărârii de astăzi.

Liderii sindicatelor şi experţii în ocuparea forţei de muncă spun că mişcarea va provoca un val de consecinţe pe termen lung pentru lucrătorii din gig economy (adică persoanele care muncesc oricând, oriunde, fără angajamente stabile). Rachel Mathieson, unul dintre avocaţii care au reprezentat şoferii Uber, a declarat că decizia reprezintă depăşirea unui „prag extrem de important”.

Totuşi, un sindicat s-a plâns că Uber nu va plăti şoferii pentru timpul pretrecut între curse. În plus, schimbările nu se aplică şi curierilor din divizia de food delivery Uber Eats.

Luna trecută, Curtea Supremă din Marea Britania a decis că şoferii Uber pot fi consideraţi angajaţi cu drepturi depline şi nu contractori independenţi.

Compania, care nu a înregistrat niciodată profituri, a raportat pierderi de peste 6,7 miliarde de dolari în 2020, o îmbunătăţire de 20% prin comparaţie cu anul precedent, când pierderile au ajuns la 8,5 miliarde.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img