vineri, 19 aprilie, 2024

Premierul Ciolos, criticat dur

Distribuie:

Publicat:

Deputatul PNL Daniel Zamfir, initiatorul legii darii in plata, i-a cerut, luni, premierului Dacian Ciolos, sa opreasca intoxicarea, dupa ce seful Guvernului arata ca a trecut de partea bancherilor.

”Mi se pare inacceptabil ca acesta este punctul de vedere al Guvernului. Sunt plin de revolta, cand vad ca prim-ministrul, prin aceasta pozitie, face enorm de mult rau Romaniei, preluand teza asta a intoxicanta a bancilor, si anume ca prin legea asta s-ar pierde dreptul proprietatii”, a spus deputatul PNL Daniel Zamfir, initiatorullegii darii in plata.

Legea darii in plata a trecut de Senat in urma cu trei saptamani.

”Soarta legii va fi pecetluita saptamana viitoare, miercuri va intra in Comisia juridica cu amendamente”, a spus Zamfir, care se arata increzator ca legea va trece.

”Acum, legea nu are motive serioase sa nu fie votata in forma pe care noi, initiatorii, am depus-o, de a institui un echilibru intre clienti si banca”, a mai spus liberalul.

Potrivit lui Daniel Zamfir, de legea darii in plata nu beneficiaza persoanele fizice care au luat credite pentru afaceri.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, nu a dorit sa intervina in aceasta dezbatere.

Cum a trecut Ciolos de partea bancherilor
Premierul Dacian Ciolos afirma ca deputatul PNL Daniel Zamfir are ”o abordare populista” in scrisoarea deschisa privind legea darii in plata si subliniaza ca, pentru a fi ”cu adevarat aplicabila (si nu atacabila in justitie) si sa fie in interesul clientilor”, actul normativ ‘are nevoie de adaptari’.

”Domnul deputat are din pacate o abordare populista prin aceasta pozitie. Am spus de la inceput ca sustin legea darii in plata si am spus-o si direct bancilor. Insa aceasta lege trebuie sa tina cont de adevaratele cazuri sociale, de familiile care si-au cumparat pe credit o locuinta, si nu de speculatorii imobiliari. Asta este pozitia Guvernului. Nu stiu cine este cel care face intoxicare. Guvernul vrea o lege functionala si nu populista. Bancile au clar o lectie de invatat in relatia lor cu clientii. Dar pentru ca legea darii in plata sa fie cu adevarat aplicabila (si nu atacabila in justitie), si sa fie in interesul clientilor, ea are nevoie de adaptari”, a scris Ciolos, duminica seara, intr-un comentariu la o postare pe pagina sa de Facebook.

Reactia sa vine dupa ce deputatul PNL Daniel Zamfir i-a solicitat, intr-o scrisoare deschisa, sa opreasca ”minciuna, intoxicarea si abuzul” impotriva legii darii in plata, sustinand ca premierul, in loc sa serveasca interesele cetatenilor romani, “serveste interesele unor bancheri straini”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img