sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Premierul Lofven promite măsuri mai stricte în materie de imigraţie, în perspectiva alegerilor din toamnă

Distribuie:

Publicat:

Partidul Social Democrat suedez (principala formaţiune din coaliţia de guvernare) s-a angajat să promoveze măsuri mai stricte în materie de migraţie în ţara sa până când Uniunea Europeană va introduce o politică de azil comună.

Prezentând vineri platforma partidului în ce priveşte politica de imigraţie înaintea alegerilor legislative din septembrie, premierul Stefan Lofven a afirmat că Suedia trebuie să preia un număr de migranţi proporţional cu mărimea populaţiei.

'A devenit foarte clar în toamna lui 2015 că politica suedeză în materie de migraţie nu era sustenabilă', a declarat Lofven, citat de Xinhua.

'Faptul că doar câteva state din UE şi-au asumat partea de responsabilitate în timpul crizei refugiaţilor a fost o problemă majoră şi a arătat, în mod clar, importanţa de a avea un sistem comun cu reguli care să funcţioneze', a spus el, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul de resort, Helene Fritzon.

Cei doi responsabili au afirmat că intenţionează să menţină politica mai aspră în materie de azil deja în vigoare în Suedia şi care prevede reguli mai stricte pentru obţinerea reşedinţei permanente în această ţară.

În plus, conform noilor propuneri, copiii migranţi fără acte nu vor mai avea dreptul de a urma o şcoală, iar solicitanţii cărora li se va respinge cererea de azil îşi vor pierde dreptul la alocaţii de stat.

'Cei care vin aici şi primesc un răspuns pozitiv trebuie să se integreze rapid în societate, iar cei care sunt respinşi trebuie să plece din ţară', a spus premierul.

Începând din toamna lui 2015, guvernul de coaliţie format din Partidul Social Democrat şi Verzi a introdus o serie de reforme în politica de imigraţie.

Numărul solicitanţilor de azil a scăzut de la recordul de 160.000 în 2015 la circa 27.000 în 2017, pentru anul în curs prognoza fiind de 23.000.AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img